Günümüzde baş döndürücü bir hızla artan bilimsel gelişmeler sayesinde tıp biliminde de müthiş yenilikler oldu. Bu yenilikler sayesinde ortalama yaşam süresi gelişmiş ülkelerde 80-90 yıla kadar ulaştı. Artmış olan ortalama yaşam süresi sonucunda, yaşlı grubun hastalıklarının da sıklığı arttı.
29
Eskiden çoğumuzun hiç duymadığı Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, beyin damar hastalıkları gibi hastalıklar artık magazin basınında bile en sık konuşulan konulardan oldu. Bu hastalıkların bu denli artışında, yaşam süresinin artmasının yanı sıra modern yaşamın getirdiği birtakım olumsuzluklar da göz ardı edilemez.
39
Günümüzde neredeyse bulmak imkansız hale gelen doğal beslenme ürünlerinin yetersizliği, artmış stres, hava ve çevre kirliliği, hızlı yaşam tarzı gibi pek çok etken bunlardan bazıları.
49
Unutkanlığı önlemek için beyin dostu gıdaları yeterince tüketmek önemli. Prof. Dr. Atilla İlhan beyin dostu gıdaları açıkladı.
59
Balık: omega-3 yağ asidi yönünden zengin
Ceviz, badem, yer fıstığı: özellikle şekli de beyine benzeyen ceviz hem omega-3 yağ asidince hem de E vitamini ve eser elementlerce zengin
69
Kırmızı et, tavuk, yoğurt, yumurta: B12 vitamini yönünden zengin
Bitter çikolata: Polifenollerden zengin
Ananas, tarçın, havuç, yeşil ve siyah çay: Polifenollerden zengin
79
D vitamini: beynin genç kalmasını sağlayan vitaminlerden. Bu vitamin için en etkili kaynak ise güneş ışığı. Her gün 15 dakika güneşlenin.
89
E vitamini: beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu vitamin özellikle tahıllarda bolca yer alıyor. Bu nedenle bulgur, esmer pirinç, karabuğday, çavdar, kinoa, yulaf gibi besinlere günlük diyetinizde mutlaka yer verin. Tam tahıllı ekmeği hayatınızdan asla çıkarmayın.
99
Kırmızı meyveler: polifenol içeriği yüksek kırmızı meyveler de beyni genç tutan besinler arasında. Tam bir antioksidan deposu olan nefis ara öğün alternatifleri kırmızı meyveler; serbest radikalleri nötralize ederek yaşlanmaya karşı beyninizin direncini arttırıyor. (Posta)