Her gün içtiğinizde bağışıklığı artıran şifalı jamu suyu…
17
Jamu, Endonezya’ya özgü bir ilaçtır. Bitki kökleri, ağaç kabuğu, çiçek, tohum, yaprak gibi doğal malzemelerden yapılır. Yapımı budist imparatorluklarına kadar dayanan jamu, Endonezya’da yaygın olarak kullanılır.
27
Bu şifalı içecek virüs ve mikroplara karşı önlem olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan 3 temel malzemeden oluşur: Zencefil, zerdeçal ve bal. Peki, nasıl yapılır?
37
1 bardak taze soyulmamış zerdeçal kökü, 1,5 su bardağı soyulmuş taze zencefil, 8 bardak su, 4 adet misket limonu suyu, tatlandırmak için bal.
47
Zencefili ve zerdeçalı bir miktar suya blendera koyun ve yaklaşık 1 dakika karıştırın.
57
Bu işlemi tek seferde yapmak yerine, zencefil ve zerdeçalı parçalar halinde ekleyin.
67
Daha sonra kalan su ile birlikte bir tencereye ekleyin. 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
77
Dilerseniz içerken vücuttaki kurkumin emilimini artırmak için bir miktar pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.