- Jamu, Endonezya’ya özgü bir ilaçtır. Bitki kökleri, ağaç kabuğu, çiçek, tohum, yaprak gibi doğal malzemelerden yapılır. Yapımı budist imparatorluklarına kadar dayanan jamu, Endonezya’da yaygın olarak kullanılır.
17
- Bu şifalı içecek virüs ve mikroplara karşı önlem olarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan 3 temel malzemeden oluşur: Zencefil, zerdeçal ve bal. Peki, nasıl yapılır?
27
- 1 bardak taze soyulmamış zerdeçal kökü, 1,5 su bardağı soyulmuş taze zencefil, 8 bardak su, 4 adet misket limonu suyu, tatlandırmak için bal.
37
- Zencefili ve zerdeçalı bir miktar suya blendera koyun ve yaklaşık 1 dakika karıştırın.
47
- Bu işlemi tek seferde yapmak yerine, zencefil ve zerdeçalı parçalar halinde ekleyin.
57
- Daha sonra kalan su ile birlikte bir tencereye ekleyin. 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
67
- Dilerseniz içerken vücuttaki kurkumin emilimini artırmak için bir miktar pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
77