Astım, bronşit ve öksürüğe çok faydalı! Bu pekmezi….
Koronavirüsten sonra satışı patladı…
17
Yüzde 67’si ormanla kaplı Kahramanmaraş’ın en yeşil ilçesi olan Andırın’da sonbaharla birlikte andız pekmezi üretimi de başladı.
27
Andız ağaçlarının meyvelerinin toplanması ve çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle yapılan pekmez, ilçenin tüm köylerinde yapılıyor.
37
‘Yapması çok zahmetli’
15 yıldır andız pekmezi yaparak geçimini sağlayan Zeynep Öksüz, andız pekmezi yapımının çok zahmetli olduğunu söyledi.
47
Andız pekmezi böyle yapılıyor…
Kilosu 40 liraya satılan, gribal enfeksiyonlara iyi gelmesi nedeniyle koronavirüs sonrası talebin arttığını belirten Öksüz, pekmezin yapım aşamasını şöyle anlattı:
57
“Dağdan toplanıp gele andız ağacı meyvelerini suda ıslıyoruz. 2 gün su da kaldıktan sonra süzüyoruz. Onu da durulması için bir gün bekletiyoruz.
67
Daha sonra kazanda kaynatmaya başlıyoruz. Kıvamına geldiğinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra da paketliyoruz.
77
Koronavirüsten sonra satışı patladı…
Andız pekmezi astım, bronşit ve öksürüğe çok faydalı. Koronavirüs çıktıktan sonra çok talep almaya başladık. Elimizde kalmıyor, yapıyoruz yine bitiyor.
(DHA)