- Bilime göre, yapraklı yeşillikleri yediğinizde tadını çıkarabileceğiniz birçok şaşırtıcı sağlık faydasını keşfedebilirsiniz. İşte yeşil yapraklı sebzelerin inanılmaz faydası…
116
- KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR: Ailenizde kalp hastalığı geçmişi varsa ve riskinizi azaltmak istiyorsanız, yapraklı yeşillikler kalp hastalığı riskinizi azaltmanın harika bir yoludur.
216
- European Journal of Epidemiology’de yayınlanan 2021 tarihli bir araştırmaya göre, 23 yıllık bir çalışma süresi boyunca gözlemlenen 50.000 kişilik bir çalışma popülasyonunda günde sadece bir fincan nitrat açısından zengin yeşil yapraklı sebzeler yemek, kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azalttı.
316
- TANSİYONUNUZU DÜŞÜRÜR: Türkiye nüfusunun yaklaşık %40’ında tansiyon rahatsızlığı bulunuyor. Bu da kalp krizinden felce kadar her şey için riskinizi artırabilir, ancak yapraklı yeşillikleri artırmak bu sorunla baş etmenize yardımcı olabilir.
416
- Aynı Avrupa Epidemiyoloji Dergisi çalışmasında, araştırmacılar ayrıca, nitrat açısından zengin yapraklı yeşillikleri en yüksek miktarda tüketen çalışma deneklerinin, bu tür sebzelerden daha az yiyenlere göre önemli ölçüde daha düşük sistolik kan basıncına sahip olduğunu bulmuşlardır.
516
- KOLESTEROLÜNÜZÜ DÜŞÜRÜYOR: Kolesterolünüz olmasını istediğinizden yüksekse, yapraklı yeşillikleri bir diyet önceliği haline getirmek yardımcı olabilir.
616
- Biyomedikal ve Çevre Bilimi’nde yayınlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, yüksek kolesterolü olan 32 erkekten oluşan bir grup arasında, 12 haftalık bir süre boyunca 150 mililitre lahana suyu içerek, LDL kolesterol düzeylerini önemli ölçüde düşürmeye yardımcı oldu.
716
- BEYNİNİZİ KORUMANIZI SAĞLIYOR: Yaşlandıkça beyninizin keskinliğini kaybetmekten endişeleniyorsanız, şimdiden başlayarak yapraklı yeşillikleri diyetinizin daha büyük bir parçası haline getirmeye çalışın.
816
- Neurology’de yayınlanan 2018 tarihli bir araştırmaya göre, Hafıza ve Yaşlanma Projesi’nde ortalama 4.7 yıl boyunca çalışılan 960 kişilik bir grup arasında, günde yaklaşık bir porsiyon yeşil yapraklı sebze tüketenlerin bilişsel gerileme oranı daha düşüktü.
916
- AKCİĞER KANSERİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR: Araştırmalar, yeşil yapraklı sebzeler açısından zengin bir diyetin bu yıkıcı hastalığa karşı koruyucu bir etkisi olabileceğini öne sürüyor.
1016
- Nutrition and Cancer’da yayınlanan 2014 tarihli bir araştırma, 2004 ve 2008 yılları arasında iki İspanyol hastanesinde akciğer kanserli 371 kişi ve akciğer kanseri olmayan 496 kişi gözlemlendiğinde, sıklıkla yeşil yapraklı sebzeler tüketenlerin hastalığa yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu buldu. (Sabah)
1116
1216
1316
1416
1516
1616