8 saatlik lezzet yolculuğu! Fırınlar sabah erken saatlerde yakılıyor…
Nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor…
121
UNESCO tarafından ”Somut Olmayan Kültürel Miras” listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor.
221
Çorum’un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ”fırında keşkek” geleneği bugün de önemini koruyor.
321
Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor.
421
8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi’nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor.(AA)