- UNESCO tarafından ”Somut Olmayan Kültürel Miras” listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor.
121
- Çorum’un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ”fırında keşkek” geleneği bugün de önemini koruyor.
221
- Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor.
321
- 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi’nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor.(AA)
421
521
621
721
821
921
1021
1121
1221
1321
1421
1521
1621
1721
1821
1921
2021
2121