Kolajen takviyesi almak, vücudumuz için büyük derecede önemlidir. Kollajen hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan proteindir. Düzenli olarak aldığımızda ise gençleştirme etkisine sahip… Peki yediğimiz hangi besinlerde kolajen var bunları biliyor musunuz? Sizler için araştırdık…
28
Kolajen azalması, yaşlanma, saç ve ciltte sorunlara neden oluyor. Yediğimiz bazı yiyecekler, kolajen etkisi yaratarak daha genç ve cildinizin sağlıklı görünmesini sağlıyor. İlaçlardan kullanmak yerine doğal yollarla, belli besinleri düzenli olarak tüketerek bu etkiyi yaratabilirsiniz.
Kemik suyu takviyesi, takviye olarak kullanılan bir trend. Ancak son veriler, içindeki kolajenin çok iyi emilmeyeceğini gösteriyor. Satın almadan önce bu malzemeleri kontrol edin. Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurun.
38
TAKVİYE Mİ YOKSA GIDA MI?
Uzmanlar, kolajenin cildinizin görünümünde ve gençliğinde şaşırtıcı derecede büyük bir rol oynadığını söylüyor.
Kolajen; cilde yapısını ve esnekliğini veren proteindir. Birçok kolajen türü vardır, ancak vücudumuz esas olarak tip 1, 2 ve 3’ten oluşur. Bunları yaşlandıkça üretiyoruz.
48
VÜCUDUNUZUN KOLAJEN ÜRETMESİNİ SAĞLAYAN GIDALAR…
Kolajen açısından zengin yiyecekler veya kolajen üretimini artıran yiyecekler yemek, cilt hedefleriniz için ihtiyaç duyduğunuz yapı taşlarını oluşturmanıza da yardımcı olabilir.
KEMİK SUYU
Son araştırmalar kemik suyunun güvenilir bir kolajen kaynağı olmayacağını bulsa da bu seçenek kulaktan kulağa açık ara en popüler olanıdır.
Hayvan kemiklerinin suda kaynatılmasıyla yapılan bu işlemin kolajen çıkardığına inanılıyor. Bunu evde yaparken, et suyunu lezzetlendirmek için baharat ekleyebilirsiniz.
Beslenme uzmanları; Kemik suyu kemiklerden ve bağ dokusundan yapıldığı için kalsiyum, magnezyum, fosfor, kolajen, glukozamin, kondroitin, amino asitler ve diğer birçok besin maddesi içerdiğini söylüyor.
Ancak, diğer malzemelerle birlikte kullanılan kemiklerin kalitesi nedeniyle her kemik suyu farklıdır diye ekliyor.
Et suyunuzun kalitesini garanti etmek için, iyi bir kasaptan aldığınız kemikleri kaynatıp kendinizin doğal olarak yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
58
TAVUK:
Kolajen takviyesinin tavuktan elde edilmesinin bir nedeni var. Herkesin en sevdiği beyaz et, bol miktarda malzeme içerir.
Eğer bütün bir tavuğu kestiyseniz, kümes hayvanlarının ne kadar bağ dokusu içerdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu dokular tavuğu zengin bir kolajen kaynağı yapar.
68
BALIK VE KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ:
Diğer hayvanlar gibi balıklar ve kabuklu deniz ürünleri de kolajenden yapılmış kemiklere ve bağlara sahiptir. Bazı insanlar deniz kollajeninin en kolay emilenlerden biri olduğunu iddia etti.
Ancak öğlen ton balıklı sandviç veya akşam yemeği somonu kolajen alımınıza kesinlikle katkıda bulunsa da, balık etinin daha az arzu edilen kısımlardan daha az kolajen içerdiğini unutmayın.
Balığın kafa, pul veya göz küresi gibi kolajen bakımından en yüksek olan kısımlarını tüketme eğilimindeyiz. Yapılan araştırmalar, kolajen peptitleri için bir kaynak olarak balık derisini kullanmışlardır.
78
ORMAN MEYVELERİ:
Narenciye, C vitamini içeriğinin en zengin kaynaklarından biri ünvanını elde etme eğiliminde olsa da, meyveler başka bir mükemmel kaynaktır. Çilekler aslında portakallardan daha fazla C vitamini sağlar.
88
YUMURTA AKI:
Yumurtalar diğer birçok hayvansal ürün gibi bağ dokuları içermese de, yumurta akıları vardır. Büyük miktarlarda prolin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden biridir. (Posta)