Zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Zerdaçal Hint safranı, anavatanı Doğu Hindistan olan sarı çiçekli bir bitkidir. Zerdeçal bitkisi alternatif tıbda yüzyıllardır bitkisel tedavi yöntemleri olarak kullanılıyor. Zerdeçal tozu, zerdeçal çayı veya zerdeçal yağı olarak, tüketiliyor. Sindirim sistemi rahatsızlıkları, antioksidan, iltihap giderici ve bağışıklığı güçlendirici etkileri zerdeçalın faydaları ve kullanım şekli olarak biliniyor.
26
Zerdeçal içeriğinde bulunan curcumin maddesi vitamin E ve C’ den daha güçlüdür. Antienflamatuar vücutta iltihap yangı giderici etkisi kanser ve diğer hastalıkların gelişmesini engelliyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. İltihaplı ve ağrılı cilt problemleri için tozu harici kullanılabilir.
36
Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
46
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.
56
Hindistan’da günde en az çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır. bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanseri daha az görülmektedir. Ayrıca alzhemier oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır.
66
Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır. Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır. Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır.