Olay Gazetesi Bursa

Fırıncılardan ekmek düzenlemesine destek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek israfını da önlemeyi öngören yönetmelik değişikliğinin bu konuda yürütülen çalışmalara artı bir değer katacağını belirtti.

”Artık büyük mağazalar, zincir marketler ve ekmek satışı yapan bakkallar, iadenin yüzde 5 olarak belirlenmesini dikkate alarak, satacakları kadar ekmek almanın hesabını yapacaklardır” dedi.

Söz konusu değişikliğin uygulanmasında denetim mekanizmasının önemli olduğun altını çizen Balcı, 4,9 milyon adet olan günlük ekmek israfının azaltılmasının ekonomiye de katkı sağlayacağını anlattı.

TOPYEKÜN HAREKET EDİLMELİ

İsrafı önleme seferberliğinde topyekün hareket edilmesi gerektiğine dikkati çeken Balcı, şunları kaydetti: ”Bir başka önemli nokta da yüzde 20’lik kar marjının yönetmelikte yer alması. Bu haksız rekabeti önleyeceği gibi kaliteli üretimden de taviz verilmemesini sağlayacak. Bizler ekmek üreticileri olarak yapılanları önemsiyoruz. Ekmekte kalite ve hijyenin vazgeçilmez olduğunu ifade ediyor ve ekmek israfının önlenmesi noktasında federasyon olarak dün olduğu gibi bugün de elimizi taşın altına koymakta kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.”