Erkek Liseliler Pilav Günü’nde buluştu

Sultan Abdülhamid tarafından ‘Bursa Mektebi Sultanisi’ adıyla yaptırılan Bursa Anadolu Erkek  Lisesi’nin 140. Pilav Günü’nde, okulun eski ve yeni mezunları bir araya gelerek anılarını yad etme fırsatı buldu.

Erkek Liseliler Pilav Günü’nde buluştu

Seyit GÜNDOĞAN

Bursa’nın ‘Mekteb-i Sultani’si olarak bilinen ve kentin en köklü okullarından biri olan Erkek Lisesi’nin 140. Geleneksel Pilav Günü, okulun bahçesinde gerçekleştirildi. Eski ve yeni mezunları bir araya getiren pilav gününe; CHP Bursa milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Eski Başbahan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski bakanlardan Turhan Tayan, iş, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

Okul Müdür Başyardımcısı Ali Rıza Turhan

Duygusal anların yaşandığı pilav gününde okulun eski ve yeni mezunları bir araya gelerek anılarını yad etti. Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte ayrıca 40, 50 ve 60 yıllık mezunlara anı belgeleri verildi. Etkinlikte konuşan Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Cevdet Ulu, Erkek Lisesi’nin Bursa’yı bir kültür merkezi yapan bir okul olduğunu belirterek, “Cumhuriyeti kuran ve yetiştiren kadrolar erkek Lisesinde yetişmiştir. Çocuklarımızın iyi eğitim görmesi için okulumuzla ilgili çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecek. Mezunlar Derneği olarak Bilim ve kültür merkezi kurmak istiyoruz” dedi.

Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu

“OKUL DEĞİL YUVA”…

Okul Müdür Başyardımcısı Ali Rıza Turhan da, Erkek Lisesi’nin, ülkenin geleceği olan gençleri, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmayı amaçlayan, yenileşmeyi öz benliğini koruyarak yaşayan, akademik ve sosyal yönden uluslararası başarıyı hedefleyen bireyler olarak yetiştirdiğini belirterek, eğitim camiasında ulu bir çınar olan Erkek Lisesi’nin, zaman geçtikçe daha canlı daha berrak hatıralarla geleceğe yol aldığını söyledi. Erkek Lisesi’nin, eğitim dünyasının ipek kozasını, duru bir aydınlıkla ördüğünü vurgulayan Turhan, “Aydınlık yarınlar için yurdun dört bir yanında, Erkek Lisesi bayrağını dalgalandıran nesillerin yuvasıdır okulumuz. Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla, bir okul değil bir yuva olmanın bilinciyle, aklın ve bilimin ışığından sapmayan, milli ve manevi değerlere bağlı, gücünü şanlı mazisinden alarak geleceğe hazırlanan gençlerin yuvasıdır Erkek Lisesi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X