Türkiye’deki en köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Derneğinin bir parçası olan TED Bursa Koleji çağdaş eğitim anlayışını sürdürmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırlamak, seçkin akademik ortamlarda yer alabilmelerini sağlamak amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttüklerini belirten TED Bursa Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Ebru Bekil, bu yöndeki en temel hedeflerinin TED Bursa Koleji öğrencilerinin geleceğin seyircisi değil geleceğe yön veren, alınacak önemli kararlarda söz sahibi olan bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.
Günümüz dünyasındaki teknolojik ve sosyo-ekonomik alanda yaşanan gelişim sürecinin iş ve eğitim hayatını da etkilediğini belirten Ortaokul ve Lise Müdürü Ebru Bekil, bir çocuğun geleceğe ve hayata hazırlanmasında önemli etkenlerden birinin de okul olduğunu anımsattı. Geleceğin ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirilmesi için eğitim programlarının bu yönde değiştirilmesi ve geliştirilmesinin önemine de değinen Bekil, yapılan araştırmalara göre gelecekte yeni meslek dallarının ortaya çıkacağını, çocukların bu doğrultu da yetiştirilmesi gerekliliğinin de altını çizdi.
“YETKİN BİREYLER YETİŞECEK”
“ÖĞRENME TARZI OTOMATİĞE BAĞLANMAMALI”
Kolej olarak öğrencilerde hedefledikleri ilk kazanımın İngilizceyi etkin iletişimde kullanabilme ve akademik İngilizceye hakim olabilme olduğuna da dikkat çeken Müdür Ebru Bekil sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede öğrencilerimiz uluslararası platformlarda da kendilerini, ülkemizi temsil edebilme becerisine sahip olmaktadır. İkinci temel beceri Matematik/ İstatistik / Dijital Beşeri Bilimler alanında kazanılan becerilerdir. Gerçek hayatta var olan bir problemin çözümü için cebirsel ifadeyi bulma veya problem ile ilgili verileri analiz etme, çözüm için cebirsel ifadeleri teknolojik araç ve yazılımlardan faydalanarak çözebilmedir. Hedeflediğimiz üçüncü temel beceri ise yazılım ve algoritmalara hakim olabilmedir. Öğrenme tarzı otomatiğe bağlanırsa insanlar kolay cevapları kabul etmeye yöneliyor, aslında geleceğin dünyası karmaşık sorular sormayı gerektirmektedir. Farklı beceriler öğrenildiğinde daha derin sorular ve çözümleri üzerine düşünür hale gelinmektedir. Eğitim ortamında herkesin katkıda bulunabileceği, tüm öğrencilerin gruplar halinde öğreneceği, araştırma, yöntem geliştirme ve çözüm bulma süreçlerine katılarak ekip çalışması, iş birliği ve iletişim becerilerinin gelişmesi gerekmektedir.”