Olay Gazetesi Bursa

Deveci armudunda hasat zamanı

Kestel ve Gürsu ovasında yetiştirilen Deveci Armudu hasadına başlandı. Büyüklüğüyle dikkat çeken Deveci Armudu'nda rekoltenin yüksek olduğu belirtilirken, çiftçinin umudu ihracat.

OSMAN GÜNEŞ

Kestel ve Gürsu ovalarındaki geniş bir alanda üretimi yapılan ünlü Deveci Armudu hasadına başlandı. 

Hasadın yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor. Gürsu’nun Ağaköy, Adaköy, Kazıklı, Canbazlar, Kumlukalan, Hasanbey, İğdir, Karahıdır, İsabey, Kestel’in de Serme ve Barakfakih bölgelerinde yetiştirilen Deveci Armudu’nda rekolte ve kalitenin yüksek olduğu bildirildi. 

Bir ağaçtan 400-500 kilo meyve alındığı belirtilirken, meyvelerin ağırlığı 1 buçuk kiloya kadar yükseliyor. Deveci Armudu dalında 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 60 kuruş arasında değişen fiyatlarla alıcı bulurken, üretici rekolte ve kaliteden memnun olduklarını ifade etti. Deveci Armudu’nda ihracat yolunun açılmasını beklediklerini ifade eden çiftçi, maliyetlerin yüksek olmasından yakındı. 

59 BİN TON REKOLTE

Kestel genelindeki 7 bin 500 rekar arazide ekili 350 bin armut ağacından 19 bin ton rekolte beklenirken, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ise ilçede 40 bin ton Deveci Armudu rekoltesi beklendiğini bildirdi. Soğuk hava depolarının yetersiz olduğunu ifade eden Kamil Dönmez, pazarlamayı üretici birliklerinin yönetmesi gerektiğini ifade etti.