Olay Gazetesi Bursa

Depremde zarar gören cami yeniden yapıldı

İnegöl'de Gülbahçe Mahallesi'nde depremde zarar gördüğü için yıkılarak yeniden yapılan cami dualarla ibadete açıldı.

1999 depreminde zarar gören caminin yerine 9 ay içinde yenisi yapıldı. 940 bin liraya mal olan 450 cemaat kapasiteli cami törenle ibadete açıldı. 

Gülbahçe Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Bayrak, “1999 depreminde hasar alan camimizin yerine yenisinin yapılması uygun görülmüştü. 9 Ocak 2014 tarihinde ilk kazmayı vurduğumuz bu mabedi 10 ay zarfında tamamlayıp ibadete açtık. Kış mevsimi olması dolayısıyla çevre düzenlemesini yapamamıştık. Onu da tamamladık ve bugün resmi açılışımızı yapıyoruz. Camimiz 450 kişilik olup, 940 bin TL’ye mal oldu. Başta mahallemizin esnafları olmak üzere bize Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çıkarmış olduğu ödenekten dolayı milletvekilimize, bağışlarda bulunanlara, belediye başkanımıza ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Burada namaz kılarken caminin eski hali aklıma geldi. Kızlarımızın başörtülü şekilde okula alınmadığı günler geldi. Hamd ettim. O gün kapılardan kovulan çocukların, kendi hayat tarzını despotça engelleyen zihniyetin yer altında kaldığı aklıma geliyor. Bu millet aslına rücu ettiği halde, görev verdiği hükümetiyle bu gün başörtüsü zulmünü ortadan kaldırmıştır. Kızlarımız istedikleri okullara başlarını ister açarak, ister kapayarak gidebiliyor. Hanımefendiler inancına göre yaşayarak kamuda görevini yapıyor. Daha özgür günler bizi bekliyor. Bunları yapabilmek için bir iradenin ortaya konması gerekiyor. Bu iradeyi ortaya koyarak, her süreçte hep aynı davayı şiar edinen cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“KENDİ KÖYÜMÜN CAMİİNİ 5 SENEDİR BİTİREMEDİK”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Mahalle küçük, cami biraz büyük olmuş, ama olsun. İnsanlar bu güzel köyü bırakıp şehrin kirli havasına gitmezler diye temennide bulunuyoruz. Sizin atalarınız 1993 harbinde Batum’dan hicret etme durumunda kaldılar. Sizin dedeleriniz de inançlarını yaşayamadıkları için hicret edip buralara gelmişler. Camileri sadece ibadet edilen mekanlar olarak görmeyin. Camiler bir toprağın İslam toprağı olduğunu gösteren tapulardır. Kendi imkanlarınızla, Ankara’dan sağlanan yardımla, belediyemizin çevre düzenlemesi yapmasıyla 10 ay da camiyi hizmete açtınız. Ben de kendi köyüme cami yaptırıyorum, 5 senedir bitiremedik, Gülbahçelilerden yardım istiyoruz” dedi.