Devlet mekanizmaları içeresinde bulunan FETÖ üyelerini süratle ayıracakların belirten Tüfenkci, ekonominin önemli unsurlarından olan şirketlerden de bu yapının göbeğinde olanlarla geçmişte bir şekilde bulaşmış olanların ayırt edilmesi gerektiğini kaydetti.
Tüfenkci, ‘Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8-10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250’lerle ifade edilen bir şirketler grubu var. Bunlar suça karışmış ama bunun dışında suça karışmamış iş adamlarımızın, ticaret erbabımızın rahat olması lazım. Bankalarımız özellikle bunu bahane ederek ‘Şu veya bu geçmişte bu yapıya müzahirdir’ deyip kendi başlarına kararlar alıp o şirketlerin batmasına neden olmaması lazım. Çünkü bu şirketler, mal varlıkları bu milletindir. Özellikle finans kesiminin bu noktada dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzgün, kurallara uygun iş yapan, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesi taşımaması gerektiğini düşünüyoruz’ dedi.
ETKİSİ % 1 BİLE DEĞİL
15 Temmuz’dan sonra bakıldığında büyük endişelere neden olacak bir durağanlaşma görmediklerini ifade eden Tüfenkci, ”Türkiye’ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü ilk iş gününden itibaren piyasaların tamamını açtık. Özellikle borsa da dahil” diye konuştu. Bakan Tüfenkci, darbe girişiminin Türkiye ekonomisine abartıldığı kadar büyük bir etkisinin olmadığını vurguladı.