Olay Gazetesi Bursa

Daha aktif ve kapsayıcı bir Artvin Vakfı için…

Bursa Artvin Vakfı Başkan adayı Op. Dr. Adnan Demirci projelerini Olay Gazetesi’ne anlattı.

Türkiye’de kentler arası göç hareketliliği oldukça dinamik. Büyük şehirlerde yaşayan hemşeri grupları kendi aralarında organize olarak oldukça nitelikli çalışmalar yapabiliyorlar. Bursa’da 400 binin üzerinde Artvinlinin yaşadığı biliniyor. Artvinlilere ve Bursa’ya katkı sağlamak amacıyla 1996 yılında kurulan Artvin Vakfı da bu oluşumlardan biri.

Vakıf, 27 Mart 2022 Pazar günü Genel Kurul toplantısı yapacak. Başkan olup daha aktif çalışmalar yürütmek amacıyla adaylar kolları sıvadı. Bu adaylardan biri olan Beyin Sinir Cerrahı Op. Dr. Adnan Demirci de uzun yıllardır Bursa’da yaşıyor. Bursa Artvin Vakfı Başkan adayı Demirci, projelerini Olay Gazetesi’ne anlattı.

Sayın Adnan Demirci, Bursa Artvin Vakfı Başkanlığı neden önemli sizin için?

27 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Artvin Vakfı Genel Kurulu’nda başkanlık için adaylığımı açıkladım. Bu görevi önemsiyorum çünkü Bursa’da 400 binin üzerinde Artvinli nüfusu var ve bu büyük topluluğun birlikteliğini önemsiyorum. Yaklaşık dört yıldır vakfın yönetimindeyim ve bu zaman zarfında gördüm ki vakfımız kendi kabuğuna çekilmiş durumda. Halbuki vakıfların temel işlevi; vakfedenlerle ihtiyaç sahiplerinin buluşturulmasıdır. Vakıfların aktif olması gerekir. Bursa’da bulunan ve vakfedenleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturabilecek Artvin derneklerinden ve Artvinli iş insanlarından uzak kaldığımızı gözlemledim. Yönetim kurulundaki insanların imkanlarıyla işleri yürütmeye çalıştığımızı fark ettim. ,

Artvin Vakfı hangi etkinlikleri gerçekleştiriyor, neler yapıyor?

Bazı öğrenci burslarının organize edilmesi gibi ya da Ramazan aylarında erzak paketleri hazırlayıp dağıtmak gibi ya da belki bir iftar yemeği vermek gibi çalışmalar var ama bence bu yeterli değil. Kendi kabuğunda çalışan Artvin Vakfı daha geniş kapsamlı çalışmalar yapabilir. Farklı ve yeni çalışmaları hayata geçirmek için yani daha aktif ve kapsayıcı bir vakıf dinamiği oluşturabilmek için yola çıkıyoruz.

Eğer vakfın başkanı olursanız ne gibi projeler geliştirmeyi düşünüyorsunuz?

Artvin’in değerlerini ortaya çıkarabilecek bazı projeler tasarlıyorum. 1996 yılında ilk kurulduğu dönemde çok aktif olan vakfımız şu dönemde kurumsalıktan uzak bir durumdadır. Örneğin burslar veriyoruz ama bu burs çalışmalarında belli bazı kriterler olması gerekiyor. Kriterlerimizi aktarabileceğimiz bir web sitemiz olması için acilen çalımaya başlamak gerekiyor. Öncelikle iletişimin daha sağlıklı kurulacağı bir internet sitesi kuracağız. Burada, mevzuata göre, burs başvurusu yapacak insanlarımıza rehber olacak bir yapı kuracağız. Dilekçesini yazanların şeffaf biçimde başvurusunu yapabileceği bir veri tabanı oluşturmuş olacağız.

Sözünü ettiğiniz vakıf web sitesinde Artvin’den haberlere de yer vermeyi düşünüyor musunuz?

Elbette, Artvin’den haberlerin yer alacağı bir bölmemiz de olacak. Hatta bir adım ileri gidelim; web sitemizde Artvinli girişimcilerin ürünlerinin pazarlanacağı küçük dükkan alanları da tasarlıyoruz. Artvinimizin doğal ürünlerinin Bursa’ya gönderilebileceği bir ortam olduğunu düşünün, ne kadar çok ilgi görür… Böylelikle hem mikro ekonomik girişimlere hem de ekolojik ürünlerin hasretini çekenlerin isteklerini bulmalarına destek vermiş olacağız. Üye girişi olduğu zaman üyelerin birbirini takip edebileceği bir atmosfer oluşturmak çok fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu web sitesinde Vakıf Senedi de yayınlanacak.

Vakfa fiziki bir katkı da sağlamayı düşünüyor musunuz?

Bu konuda çok güzel bir proje hazırlıyoruz.Artvin Vakfı’nın bir yerleşkesi olmasını istiyorum. Mutlaka Artvinli hemşerilerimiz arasında bize bir hazine arazisi gösterebilecek insanlarımız vardır. Bu araziye bir ‘merkez’ yaptırmayı çok istiyorum. Merkezimizde toplantı salonları, etkinlik atölyeleri, konferans amfileri olacak. Hatta düğün salonları, restoranlar, alışveriş alanları gibi sosyalleşmenin sağlanacağı bir merkez düşünün… Bursa’da yaşayan dostlarımızın buluşabileceği bir network (iletişim ağı) kurabilirsek çok güzel olur. Artvin Derneklerini aynı çatı altında toplama fikri uzun zamandır kafamdaydı zaten. İşte o zaman birlikteliği, dayanışmayı ve kötü günde ya da iyi günde yan yana olabilmeyi sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu konudaki yatırımları da düşük meblağlı bağışlarla ama birçok üyeden sağlayarak kendi merkezimizi kurabiliriz. Bunun gelecek kuşaklara bırakılabilecek en güzel eserlerden biri olacağına eminim.

Sayın Demirci, Bursa’daki Artvinliler oldukça kalabalık bir nüfusa sahip. Sizin iletişiminiz nasıl? Kentimizdeki Artvinliler ile diyalog kuracak mısınız?

Uzun yıllar boyunca hekimlik mesleğini icra ettiğinizde oldukça geniş bir çevreye sahip oluyorsunuz. Hastalarımız, hastalarımızın yakınları ve kentin ileri gelenleri ile tanışıyorsunuz. Böylece birçok Artvinli dostumuz ile iletişim halinde kalabildim. Bundan sonrasında ise daha sağlıklı, daha kuvvetli bağlar kurarak Artvin Vakfı’nın etki alanını genişletmek istiyorum. Bu iletişim herkese örnek olsu ve herkese fayda sağların istiyorum, öyle ki Artvinli olmayan insanlarımızın bile bizlerle birlikte çalışabileceğine inanıyorum. Böylesine kapsayıcı bir vakıftan söz ediyorum. 27 Marttaki Genel Kurul toplantısına bütün vakıf üyelerimizi ve Artvinli hemşerilerimizi davet ediyorum.

BURSA ARTVİN VAKFI BAŞKAN ADAYI OP. DR. ADNAN DEMİRCİ KİMDİR?

1974 Artvin doğumlu olan Dr. Adnan Demirci, ilk-orta-lise eğitimini Artvin’de tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İlk görev yeri Borçka SSK Hastanesiydi. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Asistanlığını aldı ve 6 yıl görev yaptı. Ankara’dan sonra 18 ay Kastamonu Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladı. 2 yıl Yalova’da özel bir hastanede çalıştıktan sonra Bursa’da Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Uzmanı olarak göreve başladı. 7 yıldır bu görevi sürdüren Op. Dr. Adnan Demirci evli ve 3 çocuk babası.