ASLIHAN AYDIN
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan güven tazeledi.
Derneğin, dün BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen olağan genel kurulunda mevcut başkan Günal Baylan’ın tek listesi oylandı. İkinci döneminde yönetim kurulu listesinde köklü bir değişikliğe giden Baylan, bunun bazı arkadaşlarının iş yoğunluğundan kaynaklandığını açıkladı. Oy birliği ile göreve gelen BUSİAD’ın yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: ”Günal Baylan, Ahmet Özkayan, Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Duygu Ispalar Güneri, Ersin Yazıcı, Hakan Oktar, Halit Cem Çakır, Mustafa Ekinci, Neşe Yıldırım, Selim Tarık Tezel, Şükrü Erdem.”
YÜKSEK DANIŞMA KURULU
Denetleme Kurulu’nda Denizhan Sezgin, Sedat Atkın ve Şevki Boran yer alırken; Haysiyet Divanı İbrahim Orhan, Kurtcebe Alptemoçin ve Şerif Arı’dan oluştu. BUSİAD Yüksek Danışma Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı: ”Adnan Türkay, Celal Eğretli, Erdoğan Demir, Fikret Kurtuldu, Hüseyin Durmaz, Fikri Ünal, Naci Şahin, Nejat Yahya, Nezir Gencer, Nuri Özdemirel, Sedat Diniz, Şahap Aktaş, Ufuk Ocak, Vehbi Varlık, Yalçın Aras.”
1 MİLYON LİRALIK BÜTÇE
Genel kurulda, derneğin 2016 yılı tahmini gelir ve gider denk bütçesi 1 milyon 28 bin 750 lira olarak belirlendi. Giderlerde en büyük pay 394 bin 785 lira ile personele ayrılırken, bunu 266 bin 111 lira ile temsil, panel ve sosyal etkinlikler izledi.
MUSTAFA KOÇ UNUTULMADI
BUSİAD Genel Kurulu’nda, kalbine yenik düşen ve bugün toprağa verilecek Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç unutulmadı. İş dünyasının önemli bir kaybı olarak görülen Mustafa Koç için de saygı duruşunda bulunuldu.
ÜYELERE TEŞEKKÜR
BUSİAD Başkanlığına yeniden seçilen Günal Baylan, genel kurulda yaptığı konuşmada, üyelere kendilerine duydukları güvenden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.
HIZLANMAK ZORUNDAYIZ
BUSİAD Başkanı Baylan, genel kuruldaki konuşmasında, genel ekonomik değerlendirmelerde de bulundu. 2015 yılında seçim ve siyasetin yıl boyunca gündemde kalmasının; büyüyen dış borç, daralan ihracat, istikrarsız kurlar, enflasyon, faiz beklentileri, terör ve bölgesel güç dengelerini lehlerine çevirmek isteyen ülkeler arasında yaşanan huzursuzluklarla birleştiğine dikkat çeken Baylan, yaşanan bu sürecin yatırım iklimini ve ticareti olumsuz etkilediğini kaydetti. Baylan, ”Özellikle üretim kabiliyeti göstermeden yeraltı zenginliklerinin gücü ile dengelerini korumaya çalışan bu coğrafya gelecekte de benzer olaylara ve huzursuzluklara gebe, ülke olarak bu ortamdan pozitif ayrışarak potansiyelinin üzerinde büyüme ile hızlanmak zorundayız” dedi.
HEDEFLER UZUN VADELİ OLMALI
Türkiye’nin büyüme stratejisi ile başarılı biçimde koordine edilmesi ve tasarım süreçleri konusunda gerekli kurumsal mekanizmaların etkin bir şekilde işletilmesi gerektiğini vurgulayan Baylan, ”Büyüme stratejisi ve arzu edilen hedeflerin oda, kurum ve kuruluşların önerileri ile günü kurtarmaktan ziyade; uzun vadeli, bilimsel bir veri ve araştırma tabanına oturtularak, iktisadi kalkınmayı destekleyecek yönde olması gerekmektedir” diye konuştu.