Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
İlk kez… 1995 yılında Defterdar Yardımcısı olarak Bursa’ya atandığında tanıştık. Fatih Acar genç, sorun çözen ve güven veren bürokrattı.
2 yıl sonra…
Vergi konusunda incelemeler ve araştırmalar yapması için İngiltere’de yurt dışı görevine gönderildi.
2003 yılındaysa, bildiği ve tanıdığı Bursa’ya bu kez Defterdar olarak döndü. Adana Defterdarı olup gidene kadar iş dünyası ve kentle kurduğu güvene dayalı ilişkilerle vergi tahakkuku ve tahsilatını arttırma başarısı gösterdi.
Ardından…
Adana Vergi Dairesi’nin Kurucu Başkanı oldu.
2007 yılında…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik’in davetiyle SGK Başkan Yardımcısı olarak Ankara’ya geldi. 1 yıl sonra da SGK Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı sıfatlarıyla Türkiye’nin en büyük kurumunun başına geçti.
Ertesi yıl da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı oldu.
Görev yaptığı yıllarda Bursa’yla bütünleşen Fatih Acar, ayrıldıktan sonra da Bursa’yla bağını kesmedi, Bursa’yla bütünleşen bürokrat olmayı sürdürdü.
Bursalılar da onu kendilerinden gördüler, ilişkilerini böyle kurdular.
Zaten…
2016’da emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşti, bürosunu da Bursa’da açtı.
Ne var ki…
2016 yılında büyük bir haksızlığa uğradı. İzmir’de yürütülen Fetö soruşturması sırasında, SGK’ya ait bir yeri Fetö’cü üniversiteye kiraladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı.
Kararın alındığı yönetim kurulu toplantısında bulunmamasına ve imzası olmamasına karşın 1 ay tutuklu kaldı.
İşte…
Başına gelen en büyük haksızlık olan bu dava sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı son duruşmadaki mütalaasında cezaya gerek olmadığını söyledi, mahkeme heyeti Fatih Acar hakkında beraat kararı verdi.
Sohbet ederken…
5 yıl sonra yüzünün güldüğünü gördük. Zaten haksız olan davada Bursa’yla bütünleşen müsteşarın aklanmasına en az onun kadar sevindik.
Fatih Acar döneminde e-reçete devrimi
Faruk Çelik 2017’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olunca önceliği bu kuyrukları kaldırmaya verdi, çalışmayı da SGK Başkanı olarak Fatih Acar yaptı.
Acar’ın döneminde SGK devrim niteliğinde bir adım atıp e-reçete uygulamasına geçti. Böylece sahte reçetelerle devletin zarara uğraması önlendi.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…