Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
90‘larda, şimdi kadük hale gelen 2020 Bursa Çevre Düzeni Planı‘nıyla, ilin güneyindeki 4 ilçenin toprakları kirletici sanayiye kapatılmıştı. Çünkü bu bölge Bursa‘nın içme ve kullanma suyu havzasıydı. Dolayısıyla, sanayinin girmediği Dağ ilçelerinin kalkınması için tarım ve hayvancılık dışında pek bir seçenek bırakılmamıştı. Bu da sanayi tesisleri açılamadığı için bölgenin hızla boşalmasına, kente akışına sebep oldu.
Fakat, şimdilerde kırsal turizm ile bölge büyük bir fırsat yakaladı. Belediyelerin ve özel sektörün, Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde hizmete açtıkları irili ufaklı kırsal turizm tesisleri geri kalmış bu yörenin umudu olacak.
Orhaneli bölgenin en büyük ilçesi. Burada daha evvel Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Karagöz Piknik Alanı etrafında hizmete giren ahşap konaklama tesislerine ilçenin bir başka noktasında yenisi ekleniyor.
Karma ve farklı bir konseptle daha evvel var olan bir termal tesis dev bir tatil köyüne dönüştürülüyor. Serçeler Mahallesi‘ndeki termal tesisi devralan Bursa Sağlıkçılar Derneği TÜSÇAD, buraya otel, havuzlu bungalov ve hobbit ev tarzı konaklama tesisleri yapmak için kolları sıvadı. İlçenin önceki dönem belediye başkanı Ali Aykurt’un teşviğiyle eski tesisi satın alan TÜSÇAD buradaki binaları yıktı.
Geçtiğimiz gün bölgeden bir dostumuz Serçeler’deki yeni karma termal tatil köyünün proje görsellerini iletti.
Gerçekten büyük bir yatırım öngörülüyor. Yörenin tanınması, bilinmesi, kalkınması ve istihdamına önemli katkılar yapacak güzel bir proje ortaya çıkarılmış.
Tamamladığında Orhaneli‘ye değer katacak bir yatırım olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, bölgeye büyük bir yatırım kararı alan TÜSÇAD yöneticilerini ve üyelerini kutluyoruz.
Sadağı Kanyonu’nundaki termal kaynağı Dağ yöresinin, Bursa‘nın ve Türkiye‘nin faydasına daha rantabl değerlendirmiş olacaklar. TÜSÇAD‘ın daha evvel de Orhaneli Göktepe‘de hobi bahçeleri ve yaşam alanları kurduğunu hatırlıyoruz.
Bölge yatırım için çok bakir. Bu tür kirletici olmayan projelerle desteklenmeli.
Orhaneli‘deki bu yatırım tamamlanırsa termal konaklama için Bursalılara Oylat dışında da alternatif sunulmuş olacak.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…