Bursa’ya 120 milyon euroluk dev yatırım!

Çimento sektöründe fark yaratacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, 120 Milyon Euro’luk yeni bir yatırım çalışmasına başladıklarını ve projeyi 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Bursa’ya 120 milyon euroluk dev yatırım!

Hatice DAL

Çimento sektörünün önde gelen firmalarından Bursa Çimento, yeni yatırım projesini kamuoyu ile paylaştı.

Bursa Çimento’nun fabrika binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, 1966 yılından bu yana çimento üretiminde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bursa’da birçok büyük proje de Bursa Çimento imzası olduğunu de belirten Nemli, “Firma olarak, 2.850.000 ton/yıl çimento üretim kapasitesine sahibiz. Her tür inşaata ve inşaat malzemesi üretim tesislerine ürün veriyoruz. Tüm nitelikli üst seviye konut projelerinin birçoğunda tercih edilen bir markayız. Yurtdışına da kapasitemizin elverdiği oranda ihracat yapıyoruz. İhracatımızda öne çıkan ülkeler Yunanistan, Ukrayna, Libya olmakla beraber, bu coğrafyalarda çok sayıda müşteriye sahibiz” dedi.

2023’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Daima gelecek odaklı adımlar attıklarını ve sektörlerinde fark yaratacak projeleri hayata geçirdiklerini de kaydeden Osman Nemli, önemli bir modernizasyon yatırımına başladıklarını ifade etti. 120 Milyon Euro’luk yatırımı 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlamayı plandıklarını da aktaran Osman Nemli, “Bu yatırım sadece maliyete dönük değil, yaptığımız çalışmanın neredeyse yarısı tamamen çevre ve teknoloji yatırımlarına odaklı. Yatırımımız tamamlandığında, Türkiye’deki çimento fabrikaları arasında en üst düzey teknolojiyi kullanan fabrika olacağız. Bu konuda oldukça iddialıyız” şeklinde konuştu.

ENERJİ TÜKETİMİ AZALACAK

Nemli, yatırımla ilgili ayrıntıları da paylaştı: “Sürdürülebilir Gelecek İçin Yenilenen Bursa Çimento sloganı ile hayata geçireceğimiz yeni yatırımla birlikte, tesiste kalorifik tüketim düşerken enerji tüketimi de azalacak. Aynı zamanda %10 daha az elektrik tüketimi, %35 daha az yanma kaynaklı CO2 emisyonu, %10 daha az doğal hammadde kullanımı ve daha az su tüketimi, %50 daha az baca sayısı, %40 daha az NOX emisyonu, %25 daha az çevresel toz emisyonu olacak.”

CARİ AÇIĞA 100 MİLYON TL’LİK KATKI

Yatırımla, cari açığa yıllık 100 Milyon TL katkı sağlayacaklarını da vurgulayan Osman Nemli, “Avrupa Birliği’nde yürürlükte olan çevre yönetmeliklerinden daha fazlasına uyumlu olan, bu uyumu sağlarken ithal ürünlere bağımlılığımızı daha da azaltan, fabrika içi elleçleme ve taşıma miktarlarını %50’den fazla aşağı çeken, doğal hammadde ve su kullanımını azaltan, dijital dönüşümünü tamamlamış bir fabrika hedefliyoruz. Sürekli iyileştirme çalışmalarımız ile de bu hedefimiz doğrultusunda yol almaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X