Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Dün sabah Uludağ Kirazlıyayla’da eski sanatoryum binasında önemli bir etkinlik vardı.
BTSO’nun davetlisi olarak sabahın ilk saatlerinde çıktığımız Kirazlıyayla’daki eski çöküntü sağlık tesisinin nasıl ayağa kaldırıldığına tanık olduk. Burası bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi’nce de sosyal tesis ve otel olarak da işletilmişti.
BTSO tarafından iş insanları okulu olarak düzenlenen ve işletmeciliğini dünyaca ünlü marka Swis Otel’in yaptığı tesis Kirazlıyayla’ya ayrı bir hava katmış.
Anıtkabir’in mimarı Prof.Dr. Emin Onat ile cumhuriyetin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman Tomsu’nun tasarladıkları ve 1949’da hizmete giren sanatoryum artık Uludağ’ın zirvesinde bambaşka bir amaçla kullanılacak.
Hem turizm hem Bursa ve Türk iş dünyası ile yakın çevre komşu ülkelerin iş insanlarının bulaşacağı, CEO’ların eğitim göreceği bir merkeze dönüşmüş.
Göreve gelirken 16 makro proje vaadiyle yola çıktıklarını, bugün bunu 60’a tamamladıklarını hatırlattı. İş insanı okulunda 6 üniversite ile yaptıkları protokolle üst düzey eğitimler verileceğinin altını çizen Burkay, tesisin Uludağ turizmini de çok farklı noktalara götüreceğini ileri sürdü.
Burkay, buranın otel olarak kullanılması ve SİT alanına helikopter pisti yapıldığı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi.
Helikopter pisti için araziye beton atılmadığını, bunu bizzat Orman Bölge Müdürlüğü’nün kendilerinden istediğini, buranın aynı zamanda orman yangın helikopterleri için de kullanılacağının altını çizdi.
Başkan Burkay, BBS’nin de Türkiye’nin iş insanlarının Davos’u olacağını da söyledi.
Burkay, Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi’ne ilişkin bilgi verirken de, önümüzdeki 50 yılda uzay ve havacılığın ilk 5’te yer alacağını vurguladıklarını hatırlattı, bu sayede bugün GUHEM’in 19 farklı ülkeden 70 astronotu Bursa’da bir araya getirdiğini kaydetti.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…