Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Osmangazi’de… 2014 ve 2019 seçimlerine CHP adayı olarak katıldı. Erkan Aydın, üçüncü adaylığında bu defa kazanmak için yola çıktı.
Üstelik…
AK Parti Adayı Mustafa Dündar’la üçüncü yarışı olacak.
Böyle bir atmosferde…
Yaşadığı iki seçim Osmangazi deneyimi kazandırmış. Nüfus olarak Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin beşinci büyük ilçesi Osmangazi’nin 10 yıl önceki ve bugünkü durumunu karşılaştırabileceği gibi, önümüzdeki 5 yıla bakışını da şekillendirme avantajı sağlıyor.
Bunlara…
Temsil ettiği yöre olarak Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütü Dağ-Der Başkanlığı’ndan bu yana kentle diyaloğunda sergilediği içten davranışları ve milletvekilliği deneyiminin getirdiği anlatabilme özelliği de eklenebilir.
Yani, siyaset kürsüsüne alışkın.
İşte…
Böyle bir siyasi ve kent birikimiyle projelerini anlatırken, “Osmangazi’de 15 yıl, 180 ay, 772 hafta, 5 bin 475 gün, 131 bin 400 saat” vurgusuyla geçen 15 yılı özetleyip “Bu sürede hiçbir şey yapılmadığını” söyledi.
Sözü de…
Seçildiği takdirde birinci önceliği olacağını ifade ettiği depreme getirdi:
“Her an, her saniye Bursa’da deprem olabilir. Merak edip sorduk, toplanma alanları nereleri? 2 yer belirlemişler. Yunuseli Havaalanı ve Ziraat meşeliği. Peki, diğer yerler ne olacak?”
Soruları sürdürdü:
“Deprem konteyneri var mı? Stok çadır var mı? Konteyner kent kurulacak alan var mı? Biz hazırlıklarımızı işte bunlara göre yapıyoruz.”
Kentsel dönüşüme bakışı da şu:
“Kentsel dönüşüm gerekiyor, ama nasıl bir kentsel dönüşüm? Birinci felsefemiz; dönüşüm yapılan bölgenin kahrını kim çekmişse rantı onun olacak. Kaçağa asla müsaade etmeyeceğiz.”
Model olarak…
Murat Karayalçın’ın Ankara’da yaptığı Türkiye’nin ilk kentsel dönüşümü ya da İstanbul’daki Kiptaş modeli üzerinde çalıştıklarını belirtip ekledi:
“Bursa’nın deprem şehri olduğunu unutmamak gerekiyor.”
Yaşlıya sosyal tesis, gençlere spor, kadınlara kooperatif
“55 yaş üzerinin gidip çayını içebileceği sosyal yaşam alanları, göçlerin yönlendirileceği spor alanları, kadınların ürünlerini satabileceği kooperatifler olacak.”
Bir mesajı da şu:
“Tahtakale ve Hisar’daki tarihi evleri restore edip turistler için konaklama ve restoran-kafe yapacağız .”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…