Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Reşat Karış’ı… 2009-2010 döneminde kısa adıyla Ünidağ olarak bilinen ve DağDer Gençlik Kolu olan Üniversiteli Dağlılar Başkanı’yken tanıdık.
Öncelikle…
Bölgenin dağ yöresi olarak anılması onun çabasıyla dillere yerleşti. “Dağ Yöresi Teşvik Kapsamına Alınsın” kampanyası sonuca ulaştı.
Ekibiyle 4 dağ ilçesi köylerini sık sık ziyaret etti, yöre insanını dinledi, sorunlara birlikte çözüm için platform oluşturdu.
Çalışmaya…
Yaz başında köy hayırları ve kent merkezindeki kahvehanelerle başladığını vurgulayıp, “Hemşerilerimle hep iç içe olduğum için kendimi anlatmakta zorlanmıyorum. Arkadaşlarımla birlikte ciddi bir teveccüh var” dedi.
Bizim gözlemlerimize göre de, dağ yöresinin önde gelenleri Reşat Karış adında birleştiler.
Seçilerse…
Neler yapacağını sorunca, “denge-değişim-vefa” sloganını açıkladı:
Bir…
“Tüm siyasi ve sosyal grupları kucaklayacak yönetim anlayışı olacak.”
İki…
“DağDer yönetim tarzı ve iletişim anlayışını tamamen değiştireceğiz. Bunu yaparken de geçmiş başkan ve ananelerimize vefa göstereceğiz.”
Üç…
“İç çekişmelerin değil, projelerin konuşulduğu dönem olacak. DağDer Mobil uygulamasını yaşama geçireceğiz.”
Projeyi şöyle tanıttı:
“Mobil uygulama sayesinde esnaf ve işadamları rehberimiz olacak, iş ve staj ilanları yayınlanacak. Acil kan ihtiyaçları başta, yöreden haberler yayınlanacak. Kurumlarla indirim anlaşmaları görülecek.”
Ardından…
“Yörenin sorunlarını kentin gündemine taşıyıp ortak akılla çözüm için destek sağlayacağız” dedi ve ekledi:
“Dağ yöresi insanı bu kentin harcı. Merkezde nüfusu çok fazla. Bu nedenle sorununu yaşadığımız kentin çözümünde de söz sahibi olmak istiyoruz.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…