Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Şehirler geçmişin izlerini geleceğe taşımak durumundalar. Artık, devir dijital devir. Her şey bir tık kadar elinizin altında.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentin dijital belleğini halka açmak için güzel bir adım attı.
İlk etapta Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Araştırmaları Merkezi arşivi ile meclis kararları, Orkestra Şube Müdürlüğü, Müzeler Şube Müdürlüğü ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’nün sisteme girilmiş 23 bin dijital verisi halkın kullanımına açıldı. Bunların içinde meclis kararlarından Bursa fotoğraflarına kadar her şey var.
Kent araştırmacıları için kütüphane ve araştırma merkezlerine gitmeden, eşsiz bir dijital ortam oluşturulmuş.
Kapsamlı bilgiyi ise Müzeler Şube Müdürü Goncagül Meriç verdi.
Sisteme şimdiye dek 23 bin verinin girildiğine dikkat çeken Meriç, pandemi döneminin krizini fırsata çevirerek, eldeki materyalleri dijital ortama aktardıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin 12 müzesinden 10’unun verilerinin sisteme girildiğini dile getirdi.
Sisteme bilgisayar ortamından girilecek, ancak buradan fotoğraf ve belge indirimi için kurum izni gerekecek.
Bursa adına güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve bağlı müdürlüklerinin çalışanlarını kutluyoruz.
Toplantıyı izleyenler arasında AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Andan Kurtuluş ile İl ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da dikkatimizi çekti. Bursa’nın tarih ve arşivcileri, üniversite hocaları da şehrimiz için değeri olan toplantıya katılanlar arasındaydılar.
Umarız, Büyükşehir Belediyesi’nin ve Bursa’nın tüm kurumlarının geçmişe dönük bilgileri buraya yüklenir. Bunun için zamana ihtiyaç var. Nitekim, sisteme veri girişinin kesintisiz süreceğini de öğrendik.
Hayırlı olsun diyoruz.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…