Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Memlekette can sıkan olaylara, yokuş yapmalara, bürokratik engellere rağmen iyi ve güzel şeylerin olduğunu görmek de sevindirici.
Dün okurlarımızdan Halil İbrahim Aydın aradı. Bursa’da bir devlet okulunda matematik öğretmeni olan Aydın, memleketi Harmancık’ın kırsal mahallesi Kozluca’da 2 bin ağaçlık yaban mersini bahçesi kurmuş. Yetmemiş, 200’er ağaçlık aronya ve ahudu da dikmiş. Arasında da 70 kovanlık arı yetiştirmeye başlamış.
Ormanın içinde kocaman bir meyve bahçesi ortaya çıkmış. Her hafta sonu gidip ağaçlarıyla ilgilenen Halil İbrahim Hoca, başlangıçta fidan desteği almak istediği Büyükşehir Belediyesi iştiraki Tarım AŞ’den, ‘Burada yetişmez’ diyerek kapılar yüzüne kapanmış. O ise ısrar etmiş, öncesinde hobi olarak başladığı meyve bahçesinde artık verim alma aşamasına gelmiş. İlk tadımlık ürünleri de önceki yıl görmüş.
“Ben bu işi yapacağım, bana fidan verin’ diye kapısını çaldığı Tarım AŞ’nin yöneticileri şimdilerde Bursa’da işbaşında değiller. Belki de memleketlerine geri döndüler. Ama o köyüne dev bir bahçe kazandırmış.
Matematik öğretmeni Aydın’ın bu azim ve başarı öyküsünü okuyunca, acaba kendisine fidan vermeyenler utanırlar mı dersiniz?
Halil İbrahim Hoca okumuş, öğretmen olmuş, şimdi kendisi de ülkemiz için yeni beyinler yetiştiriyor ama bir yandan da ata topraklarını unutmamış. Toprağı işliyor, üretiyor, çevresine de örnek oluyor.
Kutluyoruz.