Olay Gazetesi Bursa

Bursalı fırıncılardan tüketicilere garanti

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, ''Fırınlarımızda yoğrulan hamurlarımız, doğal sürede kabardıktan sonra odunlu fırınlarda pişmeye girmektedir. İçeriği un, su, az tuz ve ekşi mayadır'' dedi.

Yılmaz, ekmekte katkı maddesi kullanıldığı ile ilgili tartışmalar üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

”Adana’da içinde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) bulunan katkı maddesinin ekmekte kullandığı haberinde kabak yine mahalle esnafı olan küçük ölçekli fırıncının başına patlayacak gibi görünmekte” diyen Yılmaz şöyle devam etti: ”Soya karışımlı katkının, seri üretim yapan ve makine üretimi, az maliyetli ekmeklerde kullanıldığı anlaşılmaktadır. Çünkü bu katkı hamurun hızlı kabarmasını sağlamakta, olması gerekenden daha büyük gözüken ekmek elde edilmektedir.”

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜKETİN

Bursa’daki mahalle fırınlarının 2 bin civarında ekmek ürettiklerini ve hiçbir katkı maddesi kullanma ihtiyacı olmadığını dile getiren Yılmaz, ”Fırınlarımızda yoğrulan hamurlarımız, doğal sürede (en az 5 saat) kabardıktan sonra odunlu fırınlarda pişmeye girmektedir. İçeriği un, su, az tuz, ekşi mayadır. Mahalle fırınlarında üretilip, tezgahında açıkta satılan ekmekleri insanımız gönül rahatlığı ile tüketebilir. İçinde un, su, ekşi maya, az tuzdan başka hiçbir ilave yoktur. Anormal renkli ekmeklere de rağbet edilmesin, onlarda gıda boyası, katkı maddesi vardır. Son söz olarak; ekmek, un ve sudan ibarettir, gerisi insan sağlığına ihanettir” diye konuştu.