Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Bursa’nın son döneminde izi var… Branşı istatistik, ama öğrenci yetiştirmesi yanında, Bursa ekonomisi üzerine düşünce ve araştırmalarıyla kente katkı sağladı. Bir dönem Olay’daki yazılarıyla da okurlarına yön gösterdi.
Bazıları üniversitelerde ders kitabı olan kitaplarının sayısı 60’ı aştı.
Prof. Dr. Necmi Gürsakal…
41 yıl Bursa Uludağ Üniversitesi’nde binlerce öğrenci yetiştirdi. Fenerbahçe Üniversitesi’nde 3 yıl öğrenci yetiştirdi, yöneticilik yaptı. Mudanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak dokunmaya devam ediyor.
Hafta içinde…
Yeni kitabı Zeka Yapay İnsan Gerçek’le ziyarete geldiğinde, “Bir istatistik profesörünün yapay zekaya ilgisi nereden kaynaklanıyor?” diye sorduk.
Önce…
Teknoloji ilgisinin 15 yıl önce başladığını, “Senin de bildiğin büyük veri kitabımı 15 yıl önce yazdım” diyerek anımsattı. Bu ilgide “istatistik bilimiyle ilgili R yazılımını öğrenmek” de var.
Hatta…
Bu konudaki kitabı üniversitelerde ders kitabı oldu, sonrasında tekniğin de yer aldığı bölümlerle genişledi.
Ardından…
Kaleme aldığı Zeka Yapay İnsan Gerçek kitabının temelini anlattı:
“2023 yılından başlayarak insanlar tarihlerinin en tehlikeli ve en büyük deneyini yapmaya başladılar. Ateşle oynamayı severlerdi, bu kez makineye bütün okulları okutur gibi, insanın yazdığı tüm metinleri okutup sorularına makineden cevap aramaya başladılar.”
Üzerinde durduğu şu:
“İnsanın dostu da düşmanı da kendi soyundan olan insandı. Hem soyuyla, hem doğayla mücadele ederdi. 2023 başından itibaren artık insanın geliştirdiği bir makine var.”
Her şeyin makineye yüklendiği, her soruya makineden cevap arandığı yapay zeka süreciyle ilgili düşüncesini dile getirdi:
“Dünya siyasetçileri algılayamadı, ama tüm düzenler değişecek.”
Kaygısı da şu:
“Önünde sonunda bu işin sonu insana dokunacak. Her şeyi makine yapınca insan işsiz kalacak.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…