Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Derneğin… 15 yıllık geçmişi var. Küçük bir grupla, ama büyük hedeflerle yola çıktılar. Bugün küçükten yaşlıya toplumun her kesimine dokunabilen noktaya ulaştılar. Daha fazla kişiye dokunabilmek istiyorlar.
Gönüllü Hareketi Derneği’nin kurucusu ve başkanı Sertaç Şipka, kendilerine yükledikleri misyonu şöyle özetledi:
“İyi insanlar toplandık, iyiliği büyütmeye çalışıyoruz.”
Ziyarete…
“Hareketimizin esası gönüllülüğe dayanıyor. Her yaştan ve her kesimden gönüllümüz var. Gençler ve emekliler önemli bir kitle oluşturuyor. Fakat, gönüllü çalışmalarımızı daha da anlaşılabilir hale getirmek için daha çok gönüllüye ihtiyacımız var.”
Bu noktada…
Yeni katılacak gönüllülerin eğitim sonrası Gıda Bankası, Oyuncak Kütüphanesi, Engelsiz Kütüphane gibi alanlarda görev alabileceğini söyleyip şu bilgiyi verdi:
“En faal birimimiz Gıda Bankası. Özellikle pandemi sonrası ilgi arttı. Şu an 100’ün üzerinde gönüllü çalışıyor.
Ardından…
Bağışçı ve gönüllü sayısını arttırmak istediklerini vurgulayıp açıkladı:
“Nilüfer Belediyesi desteğiyle İhsaniye Caddesi’nde yeni dernek merkezi ve depomuz oldu. Çalışmalarımızı buradan yürütüyoruz.”
Yaptıklarını şöyle anlattı:
“Günlük gıda kurtarma operasyonu yapıyoruz. Son tüketim tarihi yaklaşan, ambalajı bozulan paketleri alıp günlük dağıtıyoruz. Kurumlardan erzak bağışları da geliyor.”
Şunun altını çizdi:
“Bağışçılarımız bir öğrenciye burs verir gibi Gıda Bankası aracılığıyla bir aileye destek için 500 lira veriyorlar. Sadece gıda değil, oyuncak yanında kitap ve bir çocuğun isteyebileceklerini de göz önüne alıyoruz.”
Açıkçası…
Ailelere gıda yardımı yaparken çocukları oyuncak, burs ve kitapla sevindirmek Gönüllü Hareketi için fark oluşturuyor.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…