Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
1960’lı yılların başı… Karacabey’in emsalsiz kumsalı ve pırıl pırıl deniziyle doğa harikası olan boğaz bölgesini bilenlerin sayısı çok az.
Çünkü…
Sahile yol yol olmadığı için insanlar ulaşamadığından yörede yaşayanlar dışında Karacabey Boğazı pek bilinmiyor.
Bu nedenle…
Arifiye Köy Enstitüsü mezunu olan ve boğaz bölgesinde ilkokul öğretmenliği yapan Hüseyin Kılıç kolları sıvayıp yol çalışmasına başlıyor. Hüseyin Öğretmen’in çizdiği projeyle belirlediği güzergahı yola dönüştürmek için köylüler de kazma-kürek çalışıyorlar.
Onların…
İptidai denilecek çalışmasıyla ortaya toprak bir yol çıkıyor, ama bu iptidai yol Karacabey Boğazı’na ve o eşsiz sahile ulaşım sağlıyor.
1980’lerdeyse Hüseyin Öğretmen’in yöre köylüleriyle birlikte açtığı iptidai yol bugünkü haline getiriliyor.
Geçen yaz da…
Bu yol için, yörenin siyasetteki temsilcisi olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin harekete geçti.
Başta Karayolları olmak üzere ilgili kurumları bölgeye getirip yolun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu anlattı. Köylülerle bürokrasiyi buluşturdu, onlar da düşüncelerini ve beklentilerini aktardılar.
Bunun üzerine…
Karacabey-Boğaz Yolu’nda çalışmalar başladı ve çok da hızlı bitirildi.
Artık…
1960’lı yılların başlarında yolu bile olmayan Karacabey Boğazı’na artık günümüzün koşullarında modern ve gereksinimi karşılayan yolla ulaşılıyor.
Hem o bölgedeki köylerin ulaşım sorunu ortadan kalktı, hem de Yeniköy sahilleri ulaşılır hale geldiği için yolla birlikte turizm gündemine girdi.
Bu arada…
Son yol çalışmasında etkili olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, 62 yıl önce kazma-kürekle ilk yol çalışmasına başlayan Öğretmen Hüseyin Kılıç’ı unutmadı.
Arkadaşlarıyla…
Çocuklarının mezar taşına “Boğazın yolunu açtım, muradıma erdim” yazdıkları Hüseyin Öğretmenin kabri başına gidip dua ederek andı.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Yapım çalışmaları hala kaplumbağa hızıyla gidiyor alt tarafı 30 km yol