Yumruktay, yazısında şu önemli bilgileri paylaştı:
Yıldırım Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri eTwinning projesiyle harika bir işe daha imza attı.
Bursa’dan Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hakkâri TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kuruculuğunu üstlendiği projeyle öğretmen-öğrenci-veli işbirliği ile aloe vera bitkisi yetiştirerek doğal sabun ürettiler.
Pandemi sürecinde maske-mesafe-hijyen kuralından yola çıkarak geliştirilen projeyle ilgili olarak görüştüğüm özel eğitim öğretmeni Fatma Koçdemir şunları ifade etti:
“Görsel sanatlar öğretmeni Sibel Çetin ve Abdullah Yaşar hocalarımızla bir araya gelerek, ‘Acaba bu dönemde öğrencilerimiz için ne yapabiliriz diye beyin fırtınası yaptık. Yaptığımız toplantılar sonucunda, günümüzde kimyasal içerikli ürünlerin hayatımızın her alanına daha çok nüfuz ettiğini gördük. Kolay ulaşılabilir ve ilk bakışta çekici olmaları bizi bir anlığına memnun etse de kimyasal içerikli ürünlerin sağlığımıza zararları konusunda hem fikir olduk.
Projenin maske- mesafe- temizlik kuralından yola çıkılarak Türkiye’nin farklı illerindeki (Hakkâri, İzmir, Antalya, Bursa) ortaklarla işbirliği halinde sürdürüldüğünü ifade eden öğretmen Abdullah Yaşar ise, “Koronavirüsten korunmak için kullanılan el dezenfektanlarından dolayı ellerimizin zaman zaman tahriş olduğunu, alerji yapabildiğini görmekteyiz.
Bu projede özel eğitim öğrencilerinin yer alması ve hedefimize ulaşmamız bizler ve çocuklarımız için ayrı bir gurur kaynağı.
Projemizde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Dr. Fatih Uçkaya Hocamızın da çok katkı ve desteğini aldık. Bu vesileyle, Uçkaya Hocamıza da teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını ifade etti.
Bu başarıya imza atan özel çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyoruz.