Olay Gazetesi Bursa

Bursa’da hayat öğrenciye güzel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal etkinliklerden burs desteğine, indirimli su ve ulaşım fiyatlarından ücretsiz farklı uygulamalara kadar her alanda öğrencilere ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor.

Anaokulundan BUSMEK ile hayat boyu öğrenmeye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, üniversite eğitimini Bursa’da almak gençler için ayrıcalık haline geldi. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde bugüne kadar eğitim gören gençlerin hem ekonomik hem de sosyal anlamda desteklenmesi için farklı projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yanında olmaya devam ediyor.

Su fiyatlarında indirim

Barınma sorunu yaşayan üniversiteli gençlere yurt bulmaları konusunda destekler sağlayan Büyükşehir Belediyesi, evlerde kiracı olarak kalan üniversiteliler için de önemli fırsatlar sunuyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl aldığı kararla evlerde kiracı olan öğrenci abonelere, su fiyatları yüzde 50 indirimli olarak uygulanıyor.

En ucuz ulaşım

Üniversiteli gençlerin en önemli gider kalemlerinden birini şehir içi toplu ulaşım ücretleri oluştururken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli gençlere de ucuz ulaşım imkanı sunuyor. 120 TL olarak uygulanan aylık öğrenci abonman kartı ile 160 biniş hakkı bulunan öğrencilerin ulaşım ücreti yaklaşık 75 kuruşa denk geliyor.

Bir öğün belediyeden

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde 2 ve Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 1 noktaya kurduğu çorba çeşmeleri sayesinde üniversiteliler, her gün bir öğünü ücretsiz yeme hakkına da sahip oluyor. Toplam 2 bin öğrenci her gün bu çeşmelerden çorba ve ekmek alıp, karınlarını bedelsiz doyurabiliyor.

10 bin öğrenciye burs

Bursa’da bir ilki hayata geçirerek kurduğu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi ile öğrencileri bursla destekleyen Büyükşehir Belediyesi, 5 bin üniversite ve 5 bin meslek lisesi öğrencisine burs veriyor. Özellikle mesleki eğitimin teşvik edilmesi amacıyla lise öğrencileri de sürece dahil edilirken, meslek liselerinin elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, bilişim teknolojileri, muhasebe ve finansman, çocuk gelişimi ve eğitimi, yiyecek içecek hizmetleri, metal teknolojisi, motorlu taşıtlar teknolojisi, moda tasarım teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, mobilya ve iç mekân tasarımı, tekstil teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri, gıda teknolojisi, matbaa teknolojisi, plastik teknolojisi, tarım alanı, metalürji teknolojisi, raylı sistemler teknolojisi ve gemi yapımı bölümlerini tercih eden öğrenciler burs desteğinden yararlanıyor.

Ücretsiz hazırlık kursları

BUSMEK bünyesinde düzenlenen ücretsiz üniversite hazırlık kursları da gençlerden yoğun ilgi görüyor. Hürriyet, Naim Süleymanoğlu, Vakıf ve Orhangazi Sınava Hazırlık Merkezleri’ne, Karacabey’in eklenmesi çalışmaları sürerken, gençler üniversite yolculuğuna Büyükşehir Belediyesi ile çıkıyor. Bu arada güçlü eğitim kadrolu tarafından verilen eğitimlerde başarı oranı her yıl daha da arterken, sınavlara BUSMEK’le hazırlanan gençlerin üniversite kazanma başarı oranı da yüzde 80’i aştı.

Ücretsiz Bursa turları

Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda şehir dışından gelen üniversitelilerin Bursa’nın tarihi, doğal ve turistik mekanlarını görüp tanımaları için ücretsiz tur programları düzenliyor. Üniversiteliler, ‘Gençlik Bursa’da Yollarda’ projesi kapsamında 30’lu gruplar halinde her hafta çarşamba günleri Bursa’nın, cumartesi günleri ise İznik’in tarihi değerlerini ücretsiz olarak gezebiliyor.

Sınav dönemi 24 saat hizmet

Gençlik merkezleri, millet kıraathaneleri ve kütüphanelerle gençlere konforlu ve güvenli ortamda ders çalışma imkanı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, vize ve final sınavları döneminde de üniversitelileri yalnız bırakmıyor. Sınav dönemlerinde Görükle Gençlik Merkezi’nde 24 saat hizmet uygulamasına geçilirken, çorba ve çay kahve ikramları, ücretsiz internet ile öğrenciler ‘güvenli ve konforlu ortamda’ sınavlarına hazırlanabiliyor. Bu arada Mudanya ve İnegöl Gençlik Merkezi’nin de hiçmete açılmasıyla Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik merkezi sayısı 12’ye çıktı.

Okul ihtiyaçları belediyeden

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik pozitif ayrımcılık yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz kırtasiye malzemesi desteğiyle de yüzleri güldürüyor. Önceki yıl hem küçük esnafa hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla 20 bin çocuğa 150’şer TL’lik kırtasiye çeki dağıtan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da eğitim dönemi öncesi 20 bin çocuğa 300’er TL’lik çek dağıttı. Bu destekle ihtiyaç sahibi ailelere okul öncesi önemli bir katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, sadece ilgili odaya kayıtlı kırtasiyelerde geçen çeklerle küçük esnafa da can suyu oldu.

Geleceğe yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı bir üniversite kenti haline getirmek gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi. Gençlere yapılan yatırımın, geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, Bursa’da kentleşmeden çevreye, ulaşımdan kırsal hizmetlere kadar farklı alanlarda akademik temelli tespitler yapmak, projeler geliştirmek ve uygulamak amacıyla Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandıklarını hatırlattı. Gençlik Kulübü mobil uygulaması ile de üniversiteli gençlere birçok mağaza ve kitapevinden indirimli alışveriş imkanı sunduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Üniversite eğitimi için Bursa’yı tercih edecek gençlerimiz hiç tereddüt etmesin. Bursa tarihi ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir kent olmanın yanında gençlerimiz için de çok iyi eğitim fırsatları sunuyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli gençlerimizin yanındayız” dedi.