Yaz aylarında kapalı mekanlarda yapılan düğün ve nişan gibi cemiyetlerin artmasıyla birlikte şikayetleri de artıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçenin muhtelif bölgelerinde ses – desibel kontrolü yaparak kurallara uymayan işyerlerine müeyyide uyguluyor. Zaman mefhumu gözetilmeksizin denetimler yapan ekipler, 24 saat çalışıyor. 2017’nin ilk 6 ayında vatandaşlardan gelen 147 talep üzerine yapılan incelemeler neticesi işyerlerine cezai işlem uygulandı. Denetimlerde ayrıca müzik kaynaklı gürültü ve havalandırma kaynaklı gürültü sebebiyle çevreyi rahatsız eden işyerlerine idari para cezası verildi.
Canlı müzik, düğün, havalandırma ve jeneratör gibi kaynaklarla inşaat gibi gürültü kaynaklarına yönelik şikâyetleri denetleyen ekipler, kontrollerin yanı sıra konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Refah seviyesi daha yüksek bir şehir oluşturabilmek adına çevre konusunda azami hassasiyet gösteriyoruz. Sürdürülebilir çevre politikamız gereği hayata geçirdiğimiz projelerimizde önemli başarılar elde ettik. Çevre, hava ve görüntü kirliliğinin yanı sıra gürültü kirliliği ile de önemli bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyen, rahatsız edici sesler çıkartan fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri gibi mekanlarda sık sık kontroller yapıyoruz. 400 bin metrekarede 700 bini aşkın nüfusu, 230 bin adetten oluşan ev ve işyeri hacmine sahip Yıldırım’da hayata geçirmeye başladığımız kentsel dönüşüm hamlemiz ile birçok sorunu olduğu gibi bu problemi de kendiliğinden çözüme kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.
Edebali, korna, klakson ve yüksek sesin de bir çevre kirliliği olduğunu hatırlatarak, vatandaşları daha hassas olmaya davet etti.