Olay Gazetesi Bursa

Bursa’da etin lezzete dönüştüğü yer; Gül-Et

Üç kuşak süren kasaplık tecrübelerini son üç yıldır da 23 Nisan’daki şık mekanlarında restoran işletmeciliğine de taşıyan Gül-Et, fantezi ürünlerdeki iddiasıyla çıtayı yukarıya taşıyor. 

Ünal ÖZBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursa’da dört farklı noktadaki mağazası ve 23 Nisan Mahallesi’ndeki steak restoranıyla et ve et ürünleri konusunda üç kuşaktan bu yana hizmet veren Gül-Et, kısa sürede Bursalıların vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelmiş durumda. Klasik et ve et ürünlerinin yanısıra fantezi ürünleriyle de son derece iddialı olan Gül-Et, uygun fiyat politikasıyla müşteri kitlesine hitap ediyor. Restoranındaki hizmet kalitesiyle 5 yıldızlı otelleri aratmayan, lezzetleriyle de en ünlü steak houselara rakip durumdaki Gül-Et, 2023’te daha da büyümeye hazırlanıyor. 

Hakan bey bizi misafir ettiğiniz için öncelikle size teşekkür ediyoruz. Gül-Et’in hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

“Aslında hikayemiz eski. Dededen babaya, babadan oğula, üçüncü kuşak olarak biz bu işi devam ettiriyoruz. Ama restoran olarak daha yeniyiz diyebilirim. 3 senelik bir geçmişimiz var. Pandemide 1 yıl kapalı kaldık. Ama ona rağmen Bursa’da güzel bir izlenim bıraktık. Hem lezzet, hem fiyat, hem çeşitlilik olarak müşterimiz bizi tercih ediyor. Ama elbette bizim esas işimiz et. Bu konuda Bursa’daki öncü firmalardanız. Fiyat politikamız son derece yerinde, müşteri memnuniyeti her zaman ön planda. Kendi yemediğimiz eti müşterimize yedirmiyoruz.”

Dediğiniz gibi asıl işiniz et. Dolayısıyla bu restoranın içinde bir de kasabınız yani perakende satış mağazanız var.

“Dört mağazamız, restoranımız, aynı zamanda besi üretim çiftliğimiz var. Biz bir aile şirketiyiz. 5 kardeş bu işi sürdürüyoruz. Babamız başımızda. Herkes bir bölümden sorumlu. Bütün mağazalarımızda fiyat politikamız aynıdır. Öte yandan ürün çeşitliliği açısından çok sayıda fantezi ürünümüz var. Bursa’ya biz bunu kanıtladık. Uygun fiyat, kalite ve devamlılık bizim politikamız.”

Tüm et üretimi size mi ait?

Üçüncü kuşak ortaklarından Hakan Gözüyılmaz, Gül-Et’in lezzet sırlarını verdi.

“Kendi çiftliğimizin yanısıra Kırşehir, Ankara, Balıkesir, Çanakkale yani besinin olduğu her yerde biz varız.” 

Ben gittiğim her et restoranda bunu soruyorum. Size göre hangi bölgenin hayvanı ideal?

“Balıkesir eskiden çok revaçtaydı, hala da iyidir. Ama şimdi etin başkenti Kırşehir oldu. Orası çok ilerledi. Üretim ve lezzet konusunda oldukça iyi.” 

Malum et sektörü bu yıl zorlu bir süreç yaşıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz gelişmeleri?

“Şu an ekmek aslanın ağzında. Eski karlılıklar elbette yok. Hem restoranlar, hem kasaplar tedarikte zorlanıyor. Öte yandan biz hizmet sektöründe de olduğumuz için personel konusu çok sıkıntılı. Şu an sektörde öylesine bir yetişmiş personel sorunu var ki bundan 1-2 yıl sonra müşteri ne yazık ki bugün aldığı hizmeti aynı kalitede alamayacak. Çünkü bu sektörde artık personel yetişmiyor.”

Uzmanlık konunuz et iken ve bu kadar hacimde bu işi yapıyorken, restoran açmaya nasıl karar verdiniz?

“Biz buralarda (23 Nisan Mahallesi) bir kasap dükkanı arıyorduk aslında. Şu an bulunduğumuz dükkan oydukça büyük bir yer. Burayı ne yaparız, neyle doldururuz diye düşünürken bir anlık kararla bir kısmını restoran yapalım dedik. Böyle girdik bu işe aslında. Ama çok da güzel oldu. İlk zamanlar elbette zorlandık. Çünkü bizim işimiz restoran işletmeciliği değil. Ama zaman içinde çok güzel oturttuk.”

Bu başarı size yeni hedefler koydurmuş olmalı…

“Yeni hedefler var elbette ama şu an maliyetler çok yüksek. Biz markamıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu sebeple 2023 sonuna doğru üç yeni mağaza ve bir restoran daha açma hedefimiz var. Bursa’nın çeşitli yerlerinde olacağız.”

EDİTÖRÜN TAVSİYESİ

Soslu şaşlığa bayılacaksınız

Gül-Et’in uzmanlık alanı her ne kadar kasaplık olsa da restoran işletmeciliği konusunda da çıtayı son derece yukarı taşımış durumdalar. Dolayısıyla Gül-Et’te klasik bir kasap restoranından çok 5 yıldızlı otel çizgisinde bir hizmet ve çeşitlilikle karşılaşıyorsunuz. Fantezi et ürünlerinde o kadar iddialılar ki; etlerin sergilendiği vitrinin başına geçtiğinizde ne yiyeceğinize karar vermek bile zamanınızı alabilir. Ancak benim tavsiyem krema soslu mantar, karamelize soğan ve sırrı Gül-Et’e ait bir sosla marine edilerek 30-35 gün kadar bekletilen dana şaşlığı denemeniz. Ayrıca bu ürün restoran kısmının yanısıra evde pişirmek isteyenler için kasap kısmında da kilo bazında satılıyor. 

GÜL-ET’İN SPESİYALİ

Lokum Bonfile

MALZEMELER

200 gr bonfile

2-3 adet cherry domates

2-3 adet charliston biber

2-3 adet halka şeklinde soğan

2-3 adet kıtır ekmek

Baharat çeşnisi

HAZIRLANIŞI

Bonfileyi kuşbaşından biraz daha büyük lokum şeklinde doğrayın. Üzerin bir miktar baharat gezdirin. Ardından bonfileleri önceden hazırlanmış barbeküye pişmek üzere bırakın. Barbeküde ortalama 7 dakika kalması ideal olan etin çok pişip sertleşmemesine dikkat edin. Bu esnada kızgın ve derin bir tavaya tereyağını alıp eritin. Eriyen tereyağına mangaldan aldığınız bonfileleri atıp, bir miktar da burada pişmesini sağlayın. Ardından sırayla domates, biber ve son olarak da soğan halkaları tavaya ekleyin. Son olarak kıtır ekmekleri ekleyip tereyağını emmesini sağlayın. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun…