Olay Gazetesi Bursa

Bursa’nın dönüşümle yıldızı parlayan ilçesi; Başkan Yılmaz yeni projelerini OLAY’a açıkladı…

Kentsel dönüşüm ve imardan sosyal projelere, spor komplekslerinden Bursaspor’a... Olay Medya'ya kent ve ilçe gündemine dair pek çok konuyla alakalı açıklamalar yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘’Bursa’da en doğru kentsel dönüşüm Yıldırım’da yapılıyor. Kentin bütününü kapsayan perspektifle yeni modelleri yeni dönemde de uygulayacağız. Mecliste Bursa’nın menfaatine olan her projeye onay vereceğiz’’ dedi. Vatandaşın taleplerini yerine getirecek bir anket sistemi oluşturacaklarını da belirten Başkan Yılmaz, Yıldırım’a yapılacak yeni hastanenin detayları ile ilgili de önemli ipuçları verdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden sonra ilk röportajını Olay’a verdi.

İlçenin vizyon projesi ve sembolik mekanı olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde gerçekleşen çekimlerde, seçimlerden sonraki ilk 100 gününü aktaran Başkan Yılmaz, İlçeye yeni dönemde kazandırılacak yeni projeleri açıkladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, olay.com.tr muhabiri Melisa Öztürer Özkan’ın sorularını yanıtladı.

İşte sorular ve cevapları…

‘’BİR KÜTÜPHANEDEN DAHA FAZLASI’’

Soru: Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ndeyiz. Burası, belediyecilik anlayışınızda hizmet önceliğinizin gençler ve çocuklar olduğunun somut bir kanıtı. Kütüphanenin ötesinde bir yer. İlgi nasıl? İlçeye bunun gibi yeni kütüphaneler daha kazandırılacak mı?

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ,Bursa’nın 7/24 hizmet veren, çay çorba ikramının olduğu bir çok imkanıyla gençleri n gözde bir mekan oldu.4 yıl oldu burayı açalı. 60 binden fazla üyesi var. Bursa’nın her ilçesinden üyeleri, müdavimleri var. Şu anda bile çok yoğun, cıvıl cıvıl.

Bir yandan üniversiteye hazırlanan gençlerimiz diğer yandan sınavlarını kazanmış tercih danışmanlığı noktasında destek alan kardeşlerimiz var. Tercih danışmanlarımız, tercih süreci boyunca burada ücretsiz hizmet verecek. Burası kütüphanenin ötesinde bir mekan. Aynı zamanda hayatın her alanını şekillendirdiği bir buluşma mekanı. Öğrencilerimiz üniversiteye gittikten sonra da geliyorlar. Doktora yapan arkadaşlarımız var. Torunuyla beraber gelip, kitap okuyan büyüklerimiz var. Ayrıca burası plastiksiz bir kütüphane. Üye olan gençlerimize çelik mataralar hediye ettik. Arıtma suyla beraber plastik tüketimini sıfıra indirdik. Çay ve çorba ikramlarımızla da her ihtiyacın karşılanabileceği, anne sıcaklığını ve konforunu sağladık. Burası ilk kütüphanemiz. Şu anda üç kütüphanemiz aktif, yakın zamanda yenilerini de inşallah ilave edeceğiz. 5 kütüphanemiz Ekim itibari ile Yıldırım’da gençlere hizmet verecek. ‘Bugünü okuyanlar yarını yazacaklar’ mottomuzla yola çıktık.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, Olay Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Selami Şahin ve olay.com.tr Genel Yayın Müdürü Orhan Güney ile bir araya geldi.

‘Oku’ aynı zamanda Kur’an’ında bir emridir. Biz insana, hayatın kendisini okumak, olayları okumak, şehri okumak olarak bakıyoruz. İnsan mini bir şehirdir. Şehir de koca bir insandır. Bir yandan şehri inşa ederken diğer taraftan insanı inşa edecek kültürel ve sosyal projeleri bir arada yürütmeye gayret ediyoruz.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, OLAY Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’a Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’yi gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘’ŞEHRİN MENFAATİNE OLAN PROJELERİ PARTİ AYIRT ETMEKSİZİN DESTEKLEYECEĞİZ’’

Soru: Yerel seçimlerden sonraki ilk 100 gününüzü değerlendirecek olursanız neler söylersiniz? Yıldırım’daki 2.döneminizde ilk kez Büyükşehir’de farklı bir partiyle çalışacaksınız. Büyükşehir ile şu zamana kadar geçen zarfta ilişkileriniz nasıldı?

Hemşehrilerimiz tercihlerini yaptı. Bundan sonra şehre nasıl daha iyi hizmet ederiz, bunun gayretindeyiz. Büyükşehir Belediyemizle de bu minvalde çalışıyoruz. Hemşerilerimizin günlük yaşam standardını yükseltecek her projeyi destekliyoruz. Şehrin iyiliğine olan her projeye önem veriyoruz. Mecliste çoğunluğu olan partinin Grup Başkanvekili olarak söylüyorum; şehrin menfaatine bir iş varsa biz destekleyeceğiz. Bizden değilse karalayacağımız bir iş olmayacak. İş doğruysa doğru, yanlışsa yanlış olacak. Kimden gelirse gelsin biz böyle bakıyoruz. Nitekim böyle bakılırsa şehrin hızla iyileştiğini görüyoruz. Geçen dönem böyle yürüttük işlerimizi. Bir çok proje el birliği ve gönül birliği yakaladığımız için oldu. Bakanlıklarımızdan ve Büyükşehirden geçtiğimiz dönem destekler aldık. Aynı birlikteliği bu dönem de bekliyoruz.

Soru: Yıldırım halkı sizi çok seviyor. Yıldırımlıların Oktay Yılmaz sevgisinin ana sebebi sizce nedir?

Herkes bizim çocuklarımız. Her bir hemşehrim benim hemşerim, benim seçmenin, benim komşum. İnsanların eleştirel bir bakışı varsa da onun arka planına bakmak lazım. Eksik gördüğü bir yer vardır. Bizim eksik kaldığımız bir yer vardır. Ya da yanlış anladıkları bir yer vardır. İnsan bilmediğinin düşmanı oluyor ama konuştuğunuzda, sohbet ettiğinizde inanıyorum ki aşamayacağımız şey yok. Böyle bakıyoruz. Bir mahalleye bir hizmeti yapabiliyorsak, imkanımız varsa o hizmeti götürüyoruz. Eğer bu hizmeti yapmak mümkün değilse de onu izah ediyoruz. O zaman onlar da bizi anlıyor ve onların günlük ihtiyaçları ile yol haritamızı oluşturuyoruz. Dört aylık süreçte kendi hayallerimizi değil hemşerilerimizin hayallerini gerçekleştirmeyi, onların taleplerine çözüm üretmeyi önemsiyoruz. Bu kütüphaneleri kurarken de 2019’da bir baktım, kütüphane önlerinde çok sıra var. Az sayıda kütüphanemiz vardı. Böyle bir ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaca istinaden o gün karar verdik ve seçimden sonra yaptığımız ilk iş oldu. Biz geçen dönem 22 Spor merkezi yaptık. Hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verdik. Onların taleplerini çok önemsiyoruz. Buna göre çalışıyoruz. Muhtarlarımızla bölgesel toplantılar yaptık. Talepleri dinledik. Bunu kendi teşkilatımızda da gerçekleştiriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızdan böyle bir akış istedik ve şimdi de her bir hemşehrimize Yıldırımla ilgili bir öneri ve taleplerini soracağız. SMS yoluyla anket yapacağız. İnşallah alacağımız verileri de gerçekleştirerek vatandaşla sinerjimiz ve bütünlüğümüz mükemmel olacak.

‘’DUAÇINARI’NA YENİ KÜLTÜR MERKEZİ’’

Soru: Geçtiğimiz dönemde söz verdiğiniz ancak yetiştiremediğiniz, içinizde ukte kalan ve yeni dönemde hayata geçirmeyi düşündüğünüz bir proje var mı?

Bir kültür merkezi sözü vermiştik, geçen dönem yapamadık. Biliyorsunuz; Yıldırım ilçesi yüzölçümü olarak Bursa’nın yüzde 1’i küçüklüğünde ama nüfusumuz Bursa’nın yüzde 21’i. En yoğun 2.nüfusa sahibiz. En küçük yüzölçümüne sahip ilçeyiz. Bunun getirdiği zorluklar var. Yer problemini aşamamıştık ama projemizi hazırladık. Duaçınarı Kültür Merkezi’ni inşallah hayata geçireceğiz. Şu an tabi ekonomik kısıtlamalara takılıyoruz. İnşallah bu projeyi gerçekleştireceğiz. Onun dışında geçen dönem ekonomik sıkıntılar a rağmen söz verdiğimizin üzerinde projeler gerçekleştirdik. Yeni dönemde de sözlerimizi fazlasıyla gerçekleştirmeye çalışacağız.

‘’KARAPINAR YILDIRIM’IN PARLAYAN YILDIZI OLACAK’’

Soru: Son yıllarda Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Yıldırım’ın pek çok mahallesinin çehresi değişti. Mevlana ve Millet Mahallesi gibi… Kentsel dönüşüm ve imar çalışmalarında yeni dönem planlarınız nasıl şekillenecek? Karapınar Kentsel Dönüşümü de var…

Bursa’da en doğru kentsel dönüşüm projeleri Yıldırım’da gerçekleşiyor. Neden? Bizim parsel ve ada bazlı bir dönüşüm perspektifimiz yok. Şehrin bütünüyle ilgilenerek bir dönüşüm bakış açısı ortaya koyduk. Riskli alan dediğimiz altı mahallemizi kaplayan bölgede Yavuz Selim’den Şirinevler’e kadar olan 100 bin insanın yaşadığı bölgede bir plan yaptık. Bu planda; geniş bulvarlar, yeni yeşil alanlar, yeni okul alanları oluşturduk. Bitişik nizam yapılardan ayrık nizam siteleşmelere doğru gidiyoruz. Çok ciddi mülkiyet problemleri vardı. Sağlıklı adımlar atıyoruz. Yasal düzenlemeler yaptık. Mülkiyet problemlerini çözecek yaklaşım ortaya koyduk. Geçen hafta Demetevler’de tapu dağıttık. 2007’de imar uygulaması yapılmış 2008’de tapuları iptal olmuş. 16 senelik bir problemi çözdük. Boş arazimiz var, bina yapma imkanınız yok. Bunu çözdük. Hem imar uygulamaları yaptık hem de doğru modeller ortaya koyduk.
Mevlânâ’da yaptığımız proje çok doğru bir model. Bitişik nizam yapıların olduğu bir yerde 100.000 metre karelik bir alanda bir proje yaptık. 60.000 metre karesine konut, 41 metre karesine sosyal yaşam alanları oluşturduk. Gerçek anlamda dönüşüm budur. Eski binayı yıkıp, yerine yeni bina yapmak değildir. Mahalleyi dönüştürmek, kenti dönüştürmektir. Bunun gibi kentimizin çok farklı noktalarında projeler başlattık. Kimisini biz yaptık, kimisini özel sektöre teşvik ettik, kimisinde Büyükşehirin çalışmaları oldu. Bu süreci yeni dönemde de aynı şekilde devam ettireceğiz. Kentin bütününü kapsayan ve problemleri kalıcı bir şekilde çözen bir bakışla bir perspektif ortaya koyarak modeller meydana getiriyoruz.
Karapınar Değirmenönü Mahallesi Yıldırım’ın parlayan yıldızları olacak. Orada binlerce hemşehrimizin mülkiyet problemini çözdük. Şimdi orada yeni yeni binalar yükseliyor. Ankara caddesine alternatif yollar oluşuyor. Yeni park ve spor alanları oluşuyor. Bursa’nın en büyük gençlik merkezi Karapınar Mahallesi ‘nde. Geçtiğimiz dönem Bakanlıkla birlikte kazandırmıştık. Karapınar’da da aynı bakış açısıyla ilerleyeceğiz.

Soru: Yıldırım Spor kompleksleriyle de ön plana çıkıyor. Özellikle Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi gerçekten örnek bir proje, yeni dönemde bunların sayısı artacak mı?

‘Naim Süleymanoğlu’ Bursa’daki en büyük spor kompleksi. Geçtiğimiz dönem Bakanlığımızın Bursa’mıza hediyesi oldu. Hem Kasapoğlu hem de Osman Aşkın Bak Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu dönemde desteklerimiz devam ediyor. Bursa’nın en büyük gençlik merkezini Karapınar mahallesine kazandırdık. 22 dönem spor tesisi kazandırdık. Halı sahalarımız, semt salonlarımızla birlikte aynı çalışmalarımızı bu dönem de devam ettiriyoruz. Yine Bursa’nın en güzel merkezlerinden biri olacak Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi’nde yaz okuluyla birlikte spor hizmetlerimiz başladı. Havuzumu, kadın spor merkezimiz, jimnastik salonumuz başladı. Gençlik Merkezi’miz de inşallah Eylül-Ekim ayında hizmet vermeye başlayacak. Çok modern bir tesisi on binlerce insana kazandırmış olacağız. Yunus Emre Spor Kompleksi’nde bir çalışma yapıyoruz. Piremir bölgesine; Musababa, Piremir, Akçağlayan, Zümrütevler, Teferrüç’ü kapsayacak çok modern gençlik ve spor merkezi kazandıracağız.

‘’YENİ HASTANENİN YERİ YAKIN ZAMANDA BELLİ OLACAK’’

Soru: Yıldırım’ın diğer ilçelere örnek olacak ve bir adım öne geçirecek en önemli özelliklerinden birisi de aile sağlık merkezleri. Bu konudaki çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Ancak ilçenin hastane ihtiyacı apaçık ortada. Yeni bir hastane yapılacak, yeri belli oldu mu?

Geçen dönem kentimize iyi gelecek her işi paydaşlarımızda birlikte yapmaya gayret ettik ve ediyoruz. 13. sağlık ocağımızı geçtiğimiz günlerde açtık. Bursa’daki en düşük yoğunluğa sahip aile sağlık merkezleri Yıldırım’da. Bakanlığın bir hedefi var; aile hekimlerinde hasta sayısını 3000’in altına düşürmek. Biz de 3000’in altında. Bursa’da en fazla aile sağlığı merkezi Yıldırım ilçesinde. Şevket Yılmaz hastanemiz bölgenin ihtiyacını karşılamıyor. Hem yenilenme ihtiyacı var hem de bölgede büyük bir hastane ihtiyacı var. Bu bağlamda farklı noktaları Bakanlığımız değerlendiriyor. Bizim de önerilerimiz oldu. Otosansit’in üst kısmında da yerlerimiz olmuştu. Çevre yoluna ulaşımın kolay, Uludağ’ın eteğinde olmasından kaynaklı zemininin sağlam oluşu, Ankara yoluna paralel bir yola yakın olması da avantajdı. Bakanlık fizibilite çalışmasını yapıyor. Bu konunun değerlendirilmesi Sağlık Bakanlığı’nın konusu. Onlar değerlendirme yapacaklar ve yakın zamanda bir karar verecekler. Bakanlığımız şu anda süreci yürütüyor, biz de takip ediyoruz.

Soru: Bursa Teknik Üniversitesi’ni bünyesinde barındırdığından Yıldırım’ın yakın tarih içerisinde ‘öğrenci kimliği’ni kazanması uzak ihtimal değil. Sosyal yaşam alanlı, öğrencileri Yıldırım’da tutacak 2 büyük yurt yapımında son durum nedir?

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yenilikçi bir devlet Üniversitesi. Başta rektörümüz olmak üzere ekibi, öğrencilerimizin ihtiyaçlarıyla çok ilgililer. Birlikte güzel işler çıkaracağız. Başta sosyal yaşam alanları olmak üzere, bölgedeki en temel ihtiyaç olan yurt ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımız sürüyor. Gençlik ve Spor bakanlığımız tarafından yürütülen biri 750 kişilik kız öğrenci yurdu, biri de 1000 kapasiteye kadar erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki inşaatımız devam ediyor. Daha önce bulunan eski yurtların olduğu bölgede yıkıldı. Orada da inşallah yeni yatırım döneminde üniversitenin yurt ihtiyacını tamamlamış oluruz. Şu anda inşaatta çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor, bunun müjdesini gençlerimize verebiliriz.

‘’YILDIRIM’DA ASAYİŞ SORUNU AZALDI’’

Soru: Yıldırım’ın kanayan yaralarından birisi ‘güvenli şehri’ inşa etme de uğraşılan asayiş problemleri. Bu anlamda geçtiğimiz dönemde hummalı çalışmalarınız oldu. Yeni dönemde güvenliği daha da artırmak için daha fazla neler yapılabilir?

Bizim asayişle ilgili sıkıntılarımız oldukça azaldı. Bursa’da Yıldırım’daki kadar spor merkezi olan hiçbir ilçe yok . Siz, gençlerin enerjilerini doğru yönlendirebileceği alanlar oluşturmazsanız sıkıntılar oluşur tabii ki. Yaptığımız iş, spor merkezleri ve kültür merkezleri ile tüm çalışmalarla beraber kentimizi daha huzurlu, daha güvenli hale getirmek. Biz geçen dönem Yıldırım’a 1.500.000 metrekare aktif yeşil alan kazandırdık. İnsanların huzurla yaşayabilecekleri, vakit geçirebilecekleri alanlar kazandırdık. Metruk binaları, kentteki ürkütücü alanları yok ettik. Beş yüzden fazla binanın yıkımını gerçekleştirdik. Hak sahiplerine bildirdik ve buraları yıkarak güvenli hale getirdik. Dolayısıyla bu süreç yönetiminde Yıldırım aslında iyi bir noktada. Çünkü Yıldırım demek Bursa’nın yeşili demek. Manevi açıdan Emirsultan demek. Dünya mirası açısından Cumalıkızık demek. Tüm bu bölgelerimiz sadece Yıldırım’ın değil Bursa’nın kimliği. Bu noktada Yıldırım’ın imajının güçlü kılınmasına ihtiyaç var. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ben Yıldırım’ı tanımlarken; ‘’ Uludağ’ın eteklerinde kurulmuş, vadilerle bezenmiş bir şehir’’ diyorum. Bu kent silüeti başka bir yerde yok. Emir Sultan’ın manevi şahsiyeti, Çelebi Mehmet’in devleti derleyip toparlayan feraseti, Yıldırım Beyazıt’ın cesaretinden bahsediyoruz. O yüzden marka değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak zorundayız. Buralar bizim güçlü, güvenli ve huzurlu bir Yıldırım’ı öne çıkarmaya çalıştığımız alanlar. İnşallah yeni dönemde de Yıldırım külliyesi ve Cumalıkızık ile ilgili çok özel projelerimiz olacak.

Soru: Malumunuz, belediye borçları gündemdeki yerini koruyor. Sizin borcunuz var mı? Varsa, görevi devraldığınız zaman ile şimdiki zaman arasındaki borç farkı ne durumda?

Rakamları değil de bütçe oranlarını konuşmak daha doğru olur. Göreve geldiğimizde 550 milyon lira civarında borcumuz vardı. 400 milyona yakın da bütçemiz vardı. Bütçemizin 1,5 katı borcumuz vardı. 2024’e geldiğimizde bütçemiz 3 milyar civarında, borcumuz da 1 milyarın biraz altında bir görünüme kavuştu. Yani yüzde 30 civarında borcumuz var. 1,5 katından yüzde 30’a düşmüş durumda. Rakam olarak yüksek gözükse de borç olarak bütçeye oranla iyi ve sürdürülebilir bir noktaya geldik. Zor süreçten sadece bireylerimizin değil kurumlarımızın etkilendiğini ifade edebiliriz. O yüzden kamudaki tasarruf tedbirlerini önemsiyoruz. Biz de uygulamaya gayret ediyoruz. Hem insan kaynakları yönetimini hem proje yönetimlerini tasarruf tedbirleri kapsamında uygulamaya gayret ediyoruz. İnşallah bu sıkıntıları aşacağız. Belki 2024-2025 biraz daha tasarruf tedbirlerini yoğun olarak uyguladığımız bir yıl olacak ama 2026’da inşallah daha rahat edeceğiz. Biz şu anda mutfakta iyi bir çalışma yapıyoruz, hazırlık yapıyoruz. 2024-2025 mutfak çalışması gibi geçecek, 2026’da fiziki olarak o söz verdiğimiz yatırımlarımızı inşallah gerçekleştireceğiz.

Soru: Sayın Bozbey ile Marmara Belediyeler Birliği’nde de birlikte çalışıyorsunuz. Aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkanısınız. Bu kurumlarda çalışmalar nasıl gidiyor?

Bu birlikler belediyelerimizin, belediye başkanlarımızın tecrübelerini paylaştığı, ortak dertlerine çözüm aranan platformlar. Buralarda da amaç; Bursa’nın ve Marmara belediyelerinin problemlerine çözüm bulmak. Marmara denizi etrafındaki belediyelerin oluşturduğu bu birlik, Türkiye’deki en eski birlik. Dolayısıyla da en tecrübeli birlik. Ortak problemlerimize çözüm aradığımız bir platform. Bursa Belediyeler Birliği de inşallah bu fonksiyonda çalışmalarımızı yürüteceğimiz bir alan olacak.

‘’VAKIFKÖY’E BURSASPOR SPOR LİSESİ GELİYOR’’

Soru: Geçtiğimiz günlerde Bursaspor Başkanı Enes Çelik ile bir görüşmeniz oldu. Alt yapı farikası olan Vakıfköy, Yıldırım sınırları içerisinde. Dolayısıyla Vakıfköy’e planladığınız proje nedir? Nasıl bir katkı sağlamayı düşünüyorsunuz?

Bursaspor’da yönetim tarzları ile ilgili farklı dönemlerde sıkıntılar yaşandı. Kötü dönemler geçirdiğimiz zamanlar oldu ama her ne olursa olsun Bursaspor bu kentin bir marka değeri. Ve bu değişimlerden ne kadar az etkilenerek yol yürürse o kadar sağlıklı bir yürüyüş gerçekleştirir. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanımızla, milletvekillerimizle birlikte Bursaspor‘u ziyaret ettik. Orada konuştuk; Bursaspor’a kalıcı gelir oluşturacak, aylık rutin giderlerini sağlayacak, bir ortam sağlamak lazım. Meclisten geçirdiğimiz CHP’nin maalesef çekimser oy kullandığı plan değişikliğindeki derdimiz, Bursaspor’un günlük rutin işlerinin yürümesi. Bu tip değişimlerden etkilenmeden, burada sistemin yürümesini istiyoruz. Bunun önünü bir an önce açmak istiyoruz. Özlüce’ de bunu yapmaya çalıştık. Vakıfköy’de de bir spor okulu oluşturmak istiyoruz. Çünkü Vakıfköy’den çıkan çocuklar Bursaspor’u kurtardı. Vakıfköy’den çıkan çocuklar gelecekte de Bursaspor’a kurtaracak inşallah. Buraya milli eğitim ve Gençlik Spor bakanlığımızda birlikte ‘Bursaspor Spor Lisesi’ yapmak istiyoruz. Ortaokul-lise seviyesindeki çocuklarımızı burada yetiştirmek istiyoruz. Sadece futbolda değil diğer alanlarda da gelişebilecekleri bir değer oluşturmak istiyoruz. Bu da Bursaspor’un marka değerine kalıcı bir nitelik kazandıracak. Bu işi çok önemsiyoruz.

Soru: Son olarak Olay Gazetesi ve Olay.com.tr aracılığıyla buradan Yıldırımlılara neler söylemek istersiniz? Mesajınız nedir?

Hemşehrilerimizin her türlü öneri ve fikirleriyle önümüzdeki beş yılımızı değerlendireceğimiz, stratejilerimizi bu şekilde oluşturacağımızı duyurmak istiyorum. Vatandaşlarımız bizimle her şekilde her platformdan çağrı merkezlerimizde SMS ve mail yoluyla fikir ve önerilerini paylaşabilirler.