Hatice DAL
Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER
Tüyap Bursa Kitap Fuarı kapılarını açmak için gün sayıyor. Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen Bursa 20. Kitap Fuarı, 29 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Düzenlendiği ilk yıldan bu yana 4 milyona yakın kitapsevere ev sahipliği yapan fuar bu yıl da 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yüzlerce yazarı Bursalı okuyucularla buluşturacak. Almira Otel’de gerçekleştirilen fuarın tanıtım toplantısında konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan Bursa Kitap Fuarı’nın, bölge için önemli bir kültür şöleni olduğunu ve okuma alışkanlıklarına olumlu katkı sağladığını söyledi.
4 MİLYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Fuarın 20. yılı için heyecanlı olduklarını da belirten İlhan Ersözlü “Bursa Kitap Fuarı, öğrenci, genç, yetişkin, emekli her yaştan okurun ilgi gösterdiği, her zaman çok kalabalık söyleşi ve imzaların coşkulu geçtiği bir fuar. Bu yıl 20. yıla özel bu coşkunun katlanmasını bekliyoruz. 9 gün boyunca düzenlenecek 70’den fazla panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecektir. Fuarın konukları arasında Ahmet Ümit, Behiç Ak, Ayşe Kulin, Selim Erdoğan, Levent Gültekin, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Adnan Özyalçıner, Murat Menteş, Sinan Akyüz, Miyase Sertbarut, Mavisel Yener, Ali Türkşen, Atilla Dorsay, Talha Uğurluel, Ataol Behramoğlu, Emre Kongar, Üstün Dökmen ve daha pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı yanında gençlerin de ilgiyle takip ettiği genç yazarlar yer alıyor. Tüm kitapseverleri coşkumuzu paylaşmaya bekliyoruz” diye konuştu.
9 GÜN SÜRECEK KÜLTÜR ŞÖLENİ
Gençleri kitapla buluşturmanın son derece önemli olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bursa’da gerçekleştirdiğimiz birbirinden değerli fuarlarımız olmasına rağmen Kitap Fuarı ayrı bir öneme sahip. Bizlerin gençleri çok daha fazla kitapla buluşturmamız gerekiyor. Kültür bir milleti ayakta tutan ve birbirine bağlayan en önemli kuvvet. Kültürün devamlılığını sağlamanın en önemli koşulu da kitapla bir arada yaşamaktır. Kitap bir milletin yazılı ve derin hafızasıdır. Biz Türk Milleti olarak çok köklü bir geçmişe sahibiz ve Bursa’da çok derin bir hafızaya sahip” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Kitap varsa bizim olmamamız düşünülemezdi. 650 bin öğrencimiz anne, baba, dedeler, çocuklar, kardeşler biz Bursa’nın hepsiyiz. Bu noktada baktığımız zaman, birinci öncelik okumak. Öğrencilerimizin kitaplarla ve yazarlarla buluşmasını çok değerli buluyoruz” açıklamalarında bulundu.
Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Klavuz, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve Mudanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Necmi Gürsakal da katıldı.