Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Söze… “Karacabey Boğazı yolunu ilk açan Öğretmen Hüseyin Kılıç benim babam” diye söze başladı.
Aslında…
Ünal Kılıç da kent kamuoyunun yabancısı değil. Öğretmenliği yanında 1994’te Bursaspor Taraftar Derneği’nin kurucu başkanı. İYİ Parti Osmangazi Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak siyaset yapıyor. Geçmişte, CHP kökenli aileden gelmesine karşın, siyasete İYİ Parti’de adım atmış.
Masaya…
Kurduğu Bursaspor Taraftar Derneği yayın organı Bursaspor Taraftarın Sesi dergisi ve babası Hüseyin Kılıç’ın anılarını anlattığı kitabını bıraktı.
Sohbetimiz de…
2 Kasım günü Karacabey Boğazı Yolu’nun yapılmasını sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in, yolu ilk açan Öğretmen Hüseyin Kılıç’ın mezarında dua ettiği görüntüyü aktardığımız yazımız üzerine gelişti
Arifiye Köy Enstitüsü mezunu olan Öğretmen Hüseyin Kılıç’ın yöresi için yaptıklarını konuştuk. Adımıza imzaladığı babasının kitabını okuduk.
O mücadele…
“En ücra köyde” öğretmenlik yapmak isteyen HüseyinKılıç’ın Karacabey’in Bayramdere Köyü’ne okul yapıldığını öğrenmesiyle başlıyor ve mektuplarla Bayramdere’nin nasıl bir yer olduğunu öğrenip, kendi köyü Akçasusurluk’a geliyor.
Sonra da…
Büyük bir macerayla Bayramdere’ye yola çıkıyor. Fakat, yolculuk yaptıkları Jandarma Komutanı’yla birlikte yoldaki karaçalıları aşamıyorlar
Bataklık ve sazlık arazinin etkili olduğu Bayramdere’de, yakındaki denizi görmemiş olanların varlığını öğrenince bu kez denize giden yolu açmayı misyon ediniyor.
Bir yandan…
Resmi kurumlarla görüşürken, bir yandan köylülerle tahra adı verilen küçük baltalarla karaçalıların arasından tünel açar gibi ilerliyorlar.
Ünal Kılıç, babasıyla ilgili anıları anlatırken şunu da vurguladı:
“Yeniköy’ün olduğu sahile yol açılınca Kadastro görevlileri gelip herkese arazi yazıyorlar. Babam ısrarlara karşın, ‘Öğretmen deniz kenarında arsa sahibi olmak için yolu açtırdı derler’ deyip kabul etmiyor.”
Dinlerken çok etkilendik.
Yeniköy’den yeni bir kent doğdu
1957’de … Karacabey Bayramdere Köyü’ne atanan Öğretmen Hüseyin Kılıç bir yandan çocukları okuturken, anne babalara da okuma-yazma öğretiyor.
Kiraz Bayramı’yla da köyün sesini duyuruyor.
Ulaşılmasını sağladığı Karacabey Boğazı’nda ise Yeniköy başlı başına turizm kenti olarak gelişiyor.
Hüseyin Kılıç emekli olduktan sonra 1977’de Osmangazi’deki Tuna Mahallesi Muhtarı seçiliyor, pek çok hizmetin gelmesini sağlıyor.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Allah rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun hem komşumuz hem yol gösterici ağbi baba muhtarımızdı çocukları arkadaşlarımız oldu diyecek çok güzel sözlerimiz varda kelimeler yetmiyor nur içinde yat hüseyin ağbim