Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Ne yazık ki… Yaşadığımız çevreyi ve dolayısıyla dünyayı çok hızlı şekilde kirlettik, kirletmeye de devam ediyoruz.
Bu da, yaşam kaynaklarının azalmasına neden oluyor.
İşte…
Önemi daha da artan çevreyi koruyup daha fazla kirletmemek adına geri dönüşümü yeniden kullanılabilir hale getirmek için yürütülen bilinçlendirme çalışmalarına bir katkı da Yıldırım’daki Nuri Erbak Ortaokulu’ndan geldi.
Geçen yıl…
Projeyle…
Kullanılıp atılan ürünler ekonomiye kazandırılırken, geri dönüşümleriyle daha fazla yararlanılıyor ve eğlenceli İngilizce eğitimi gerçekleşiyor.
Nitekim…
7. Sınıf öğrencileri Nisanur Şahin, Sümeyye Doğruyol, Alperen Aşır, Abdülsamet Kaya, Rumeysa Şevval Erdinç’le birlikte yürüttükleri projeyi Şükran Öğretmen şöyle anlattı:
“Geri dönüşüm materyallerini derse nasıl taşıyabileceğimizle başladık. Öğrencilerimiz geri dönüşümlerden oyunlar ürettiler.”
Örnek de verdi:
“Karton bardaklara yazılan İngilizce kelimelerden cümle türetildi. Pet şişelerden bowling oynandı. Yumurta viyolünde her deliğe bir harf yazıp golf gibi oynadık. Plastik tabaklara yazılan kelimelerle dart oynandı. Kelimeyi vuran öğrenci onunla ilgili İngilizce cümle kurdu.”
Bu noktada…
“Öğrencilerimiz geri dönüşümü yeniden kazanma yanında eğlenerek İngilizce öğrendi” diyen Nuri Erbak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Şükran Çapkın projeyi Romanya, İtalya, Litvanya, Kuzey Makedonya, Moldova, İspanya ve Ürdün’den 23 okulla birlikte yürüttüklerini söyledi.
Şunu da ekledi:
“Evdeki eşyalar kullanılarak üretilen oyunları kitap haline getirdik. Böylece diğer branş öğretmenleri için de kaynak oldu.”
Sınıf Dönüşüm Planı Avrupa’da başarı getirdi
Ortaya çıkan sınıf tasarımı…
Çeşitli ülkelerden 216 okulun başvurduğu Avrupa çapındaki Sınıf Dönüşüm Planı yarışmasını yöneten Belçikalı uzman tarafından Başarı Öyküsü ilan edildi.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…