Bursa’da 600’ün üzerindeki hormonlu binayla ilgili İMO’dan net tavır

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, İMO Bursa Şubesi’nin Nilüfer’deki 600’ün üzerindeki hormonlu binayla ilgili tavrını köşesine taşıdı…

Bursa’da 600’ün üzerindeki hormonlu binayla ilgili İMO’dan net tavır

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Konu Bursa olunca İMO Başkanı’na Nilüfer’de bugün büyük bir sorun haline dönüşen 600’ün üzerindeki hormonlu, yasadışı inşaa edilmiş binaların durumu da soruldu.

Başkan Erdem, bunların hepsinin ‘hukuksuz’ olduğunu ve çözmeye dönük Nilüfer Belediyesi’nce oluşturulmak istenen bilim kurulunda da İMO Bursa Şubesi olarak yer almayacaklarını açıkladı.

Bu girişimi bir af olarak tanımlayan Erdem, plan ve ruhsat hilaflı bölümlerin karşılığı kamuya alınacak olmasının da hukuksuzluğu ortadan kaldırmayacağını vurguladı.

Biz de İMO’nun bu çıkışını ve kararlılığını Bursa için bir güvence olarak görüyoruz. Hormonlu ve ruhsat hilaflı büyümelerin kamuya aktarılacak bir bedelle yasal hale getirilmesini beklemek bize göre de büyük bir hatadır ve kente yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.

Önce buna göz yumanların sorguya alınmaları, sorumluların yargı karşısına çıkarılmaları ve hesap vermeleri gerekmez mi? Sorun çözülecekse de bu da kesinlikle hukuk içinde çözülmeli.

Nilüfer’de imar planlarına aykırı olarak fazla yapılmışları bir bedel karşılığı affedecek formüle İMO’nun yanaşmayacağı ortada.

İnşaat Mühendisleri Odası, Bursa’nın gelecek nesilleri adına kararlı bir tavır sergilemektedir.

Dünkü toplantıda, yapanın yanına kâr kalacak dayatmalara Oda olarak asla sıcak bakılmayacağı da açık açık dillendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X