Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Temelleri 2012’de atılmıştı. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nce organize edilen Bilim Festivali’nin bu yıl 9.’su gerçekleşecek. Pandemi yüzünden iki yıl ara verildi. Şimdi artık milyonu aşan takipçi ve ziyaretçisiyle bu yıl yeniden Bursalı bilimseverlerle buluşacak.
Dün sabah Merinos AKKM’de Bursa Bilim Festivali’nin tanıtım toplantısı vardı.
Kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önce, 2012 yılında etkinliği başlatan eski Başkan Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Ardından, bu yıl Türk Hava Yolları sponsorluğunda, BEBKA’nın desteği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR ve BİKO işbirliği ile hayata geçirilen Bursa Bilim Festivali 9. Science Expo’nun programını açıkladı.
Aktaş, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı bilim festivallerinden biri haline gelen Science Expo’nun uzay ve havacılık temasıyla 09 -12 Haziran tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
Festivale Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de davetli. Başkan Aktaş, Bakan Özer’in başka programını iptal ederek Bursa’ya geleceğin de açıkladı.
Bu yıl bir de yenilik var.
Yine Aktaş’ın verdiği bilgiye göre;
Bilim Festivali’nde MESLİB adıyla, Bursa’daki meslek liselerinde okuyan öğrencilerin staj ve iş imkanlarını da bulunacağı istihdam programının da gerçekleşeceğini bildirdi.
Aktaş’ın meslek liselilere bir de müjdesi oldu.
Önümüzdeki eylül ayından itibaren 3 bin Bursalı meslek lisesi öğrencisine BURSKOOP aracılığıyla öğrenim desteği sağlayacaklarını da açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da hem lisans hem de meslek liseliler için başlattığı burs uygulamasının ana destekçileri belediye şirketleri.
Başkan Aktaş, sanayicilerden de bu konuda destek almaya başladıklarını duyurdu.
Bu da gösteriyor ki, daha çok öğrenci burstan faydalanacak.
Bursa’da bilim festivalini başlatıldığı yıldan bu yana izliyoruz. Her geçen yıl ivme kazanıyor.
Pekin’de yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezleri zirvesinde görmüştük. Bursa’nın ve BTM’nin ismi oralarda da biliniyor.
Dünya bu konuda büyük yatırımlar yapıyor. Daha anaokulundaki çocuklar bilim ve teknoloji merkezlerine getirilerek, minik yaşta bu alana dikkatleri çekiliyor.
Türkiye de bunu yapmak durumunda.
Bursa bu işi başardı. Her yıl festivale kentimizdeki kurum ve kuruluşlar daha çok destek sağlamalı.
Lisans bursu 5 bin öğrenciye çıkacak
CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirdiği belediyelerin yükseköğrenim burslarına Bursa’da kooperatif kurularak bir formül bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi iştiraklerinden aktardığı paylarla bu yılın ikinci yarısı için kentimizde öğrenim gören 3 bin üniversite öğrencisine aylık 500’er lira ödenmeye başlanmıştı. Başkan Aktaş, bunu yeni eğitim öğretim yılından itibaren 5 bin lisans öğrencisine çıkaracaklarını duyurdu.
Eylül ayından itibaren Bursa’daki 5 bin üniversite öğrencisine piyango vuracak. Aktaş öğrenciler tespit edilirken kesinlikle siyasi görüş vb. gibi kriterlere bakılmadığını, ihtiyaç sahipliliğinin tek kriter olduğunu, hatta CHP’li bir hemşehrisinin ‘bize vermezler’ dediğinde, çocuğuna burs çıktığını, bunun da kendi kulağına geldiğini aktardı.
Aktaş kimse için burs ricacısı olmadığını da sözlerine ekledi.
Bu da gösteriyor ki, Bursa’da oturmak ve ve ihtiyaç sahipliliği burs almaya yetiyor.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…