Olay Gazetesi Bursa

Bursa’da 4 ilçenin kaderini çizecek sektör!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa'nın 4 ilçesindeki turizm faaliyetlerini bugünkü köşesine taşıdı...

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın bakir, henüz toprakları kirletici sanayi ile buluşmamış ilçeleri kentin güneyinde yer alıyor. Fakat, buradaki toprak parçaları son dönem hızla el değiştiriyor. Yeni sahipleri planları delerek kirletici fabrikalar kurarlar mı? Orası şimdilik meçhul.

Şehrin su yatağı olarak geçen bölgenin bu haliyle korunabilmesi için bölge insanının ayakta tutulması, hızla göç veren, boşalan ilçelerin geçim kaynaklarının da çeşitlendirilmesi kaçınılmaz duruyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaçla, dağ ilçelerini kırsal turizmle öne çıkarmak ve kalkındırmaya dönük çabaları var.

Her ilçenin karakteristik özelliklerine göre projeler ve etkinlikler planlayan Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği en son Harmancık’ı da kamp karavancıların ulusal programına kattı. Üstelik proje, Türkiye Kamp Karavan Federasyonu’nca da destekleniyor.

Hafta sonu Harmancık’ta Kamp Karavan Festivali vardı. İlki geçen yıl Orhaneli’de yapılmış ve büyük ilgi görmüştü.

Bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı Harmancık’taki 2. festivalde ilçenin bu yönüyle de ülke gündemine sokulması hedeflenmiş. Paylaşılan haberlerden gördük ki, festival kamp karavancıların da ilgisini çekmiş.

Bursa’nın en uzak ilçelerinden Harmancık’ı Eko Turizm’den sonra bu yönüyle de destekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kendi iştiraki BURKENT aracılığıyla bir de Kent Mobilyaları Üretim Tesisi açtığını biliyoruz.

Keza, Orhaneli’nin rafting ve eko turizm projeleriyle destekleyen Büyükşehir Belediyesi, Göynükbelen’e kuracağı gençlik, spor ve kamp merkeziyle de  buraya Türkiye’nin dört bir yanından sporcu ve gencin gelmesini sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, Keles’teki Kocayayla’ya yaptığı bungalovlarla da buranın kırsal turizmden daha fazla pay almasını hedefliyor.

Benzer şekilde, Büyükorhan Belediyesi’nin de Görecik’te kırsal turizm projesi  hazırlığı olduğunu biliyoruz.

Dört ilçeyi birden kırsal turizmle kalkındırma ve bölge insanın refahını bu yolla kazanmasına dönük çabaların artarak sürmesini diliyoruz.

Kentin arka yüzünü temiz su kaynağı havzası olarak korumak istiyorsak, bölgedeki yerleşimlerin geçim şartlarının da iyileştirmek ve çeşitlendirmek gerekiyor.

Büyükşehir’in çabalarının bu yönde olması sevindirici.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…