Referandum sürecinin tamamlanmasıyla ekonomideki hedeflerine yeniden odaklanan Türkiye, Bursa liderliğinde dünyanın dört bir yanından alım heyeti gruplarını ağırlamayı sürdürüyor.
Yeni işbirliği hedefiyle 16 Nisan’dan bu yana kente 500’ü aşkın işadamı geldi. Bursa’yı yatırım planlarında radara alan yabancı işadamları, yaptıkları açıklamalarda da Türkiye ekonomisinin geleceğine duydukları güveni dile getirdi.
Alman iş adamı Stefan Johannes Bode, ”Türkiye çok modern ve büyük bir ülke. Otoyol, köprü ve ulaşım olanakları çok gelişmiş. Burada Türkiye’nin gelişen ve büyüyen yüzünü gördüm. Açıkçası böyle bir şey beklemiyordum. Maalesef Avrupa basınına Türkiye’nin bu yönü çok fazla yansımıyor’ dedi.
EN DOĞRU ADRES
Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xie Jinlong da, Türkiye’ye ilişkin olumsuz yorumlara kesinlikle katılmadığını vurguladı. İnsanların çok sıcakkanlı olduğunun altını çizen Bode, ”Yeni iş birlikleri için en doğru adreste olduğumuzu düşünüyorum’ diye konuştu.
Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ise Türkiye’nin referandum sürecinin sona ermesiyle ekonomik olarak daha istikrarlı bir biçimde yoluna devam edeceğini ileri sürdü.
DAHA ÇOK ÜRETİM VE İHRACAT
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunda bulunduğunu ifade ederek, “Ticari Safari Projemiz kapsamında dünyanın dört bir yanından alım heyeti gruplarını Bursa’da firmalarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Mayıs ayının ikinci haftasında tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların, 25 ülkeden 200 yabancı firma temsilcisiyle işbirliği masasına oturacağını vurgulayan Burkay, ”Bizler daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve ihracat hedeflerimizle ülkemizi inşallah dünyanın en büyük ekonomileri arasına el birliğiyle taşıyacağız” ifadelerini kullandı.