Olay Gazetesi Bursa

Bursa Valisi Ayyıldız’dan uyuşturucuyu bitirme sözü

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Valisi Erol Ayyıldız'ın, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar'ın ziyaretindeki önemli sözlerini köşesinde paylaştı...

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Türkiye’nin 4. büyük şehri. Şimdiye dek çokça vali kentimize hizmet etti. Yine bir değişim oldu. Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ile Yeşim Grup CEO’su Şenol Şankaya Bursa’nın yeni Valisi Erol Ayyıldız’ı dün makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Olay Medya yönetici ve yazarları da bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tecrübesine sahip Ayyıldız’ı yakından tanıma ve Bursa’ya ilişkin düşüncelerini dinleme fırsatı yakaladık.

Bakan Çağlar Vali Ayyıldız’a, ‘Bursa’ya hoş geldiniz’ derken, gazete ve grup olarak her zaman devletin yanında yer aldıklarını üstüne basa basa vurguladı.

Vali Ayyıldız Bursa’yı tanımlarken, kentin Büyükşehir ile metropol kent olma yolunda patinaj yaptığını söyledi. Bursa’nın mutlaka, etrafındaki Balıkesir, Bilecik, Yalova gibi illeri de kapsayacak şekilde metropol bir kente dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Ayyıldız, bunun için de teknokent gibi her alanda diğer illere de öncülük edecek teknolojik altyapı kurulmasına ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

Vali Ayyıldız, “Bizim Bursa olarak ağabey şehir olmamız lazım. Bursa’yı metropole taşıdığımızda ilimiz rahatlar” dedi.

Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehrin eski yönetim merkezinin halen bulunamadığını ve günyüzüne çıkarılmadığına dikkat çeken Ayyıldız, “Ecdadımız, atalarımız imparatorluğu ağaç kovuğundan mı yönettiler? Biz şimdi o yönetim merkezini arıyoruz. Bursa olarak Orduevi yanındaki o yapıyı ortaya çıkarmamız gerek” dedi.

Bursa’da bir yat limanı olmayışını da dikkat çeken Ayyıldız, bunun yap-işlet-devret yöntemiyle şehre kazandırılabileceğini, denizden de Bursa’nın daha fazla yararlanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çağlar ise, kendi dönemlerinde Bursa’nın hafif raylı sistem projesi için  Dünya Bankası’ndan 455 milyon dolar kredi bulduklarını hatırlattı. Şehrin trafik sorununu çözmek için İzmir’den gelen araçların Dağdan tünelle şehir dışına çıkarılmasını, İstanbul otoyolunun da şehre daha uzak noktadan geçmesi gerektiğini söyledi. Çağlar, bakanlık döneminde ilin 800’e yakın köyüne elektrik ve telefonu da kendilerinin getirdiğini anımsattı.

Yeşim Grup CEO’u Şenol Şankaya ise Bursa, Moldova, Mısır’daki fabrikalarda ve fason atölyelerde 20 bine yakın istihdam sağladıklarını söyledi. Şankaya, Bursa’nın en büyük sorunun da trafik olduğuna işaret etti.

Bursa’nın kendine özgü güzelliğine dikkat çeken Vali Ayyıldız da, “Bursa tüm güzellikleri barındırıyor ama İstanbul’a, İzmir’e yakın” dedi.

 

UYUŞTURUCUYU BİTİRME SÖZÜ

Bursa Emniyet Müdürü ile Ankara’da Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde birlikte çalıştıklarını hatırlatan Vali Ayyıldız, “Bursa İstanbul’un gölgesinde bir şehir.  Uyuşturucuyu Bursa’nın gündeminden kaldıracağız. Burada ağababaları yok, daha çok torbacılar var. Takip ediyoruz, temizlemeye başladık” dedi.

Bursa’nın göç aldığını, buna metropol anlaşıyla bir planlama gerektiğine de dikkat çeken Ayyıldız, 5 bin öğrenci kapasiteli bir Türk Dünyası Üniversitesi kurulması gerektiğini de ifade etti. Hiç bina yapmadan, mevcut üniversite yapıları kullanılarak, Yurtdışı Akraba Toplulukları, Balkanlar ve Kafkaslardan gelen öğrenciler için butik bir üniversiteyi gündeme attı.

Bursa’nın gelişen bir şehir olduğunu, eksik değil ama olması gerekenleri de bulunduğunu kaydeden Vali Ayyıldız, eksiklere değil, emsal şehirlerdekilere bakmak gerektiğini de ifade etti.

Bursa’nın havaalanının Balkanlar, Akdeniz ve Ortadoğu havzasına hitap edecek şekilde ihtisas havaalanı olarak değerlendirilmesinde yarar olduğunu vurguladı.

Ayyıldız, Uludağ’dan kış dışında, yaz aylarında da yaralanılmasının önemine işaret etti.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…