Yılmaz, yazısında şu bilgileri paylaştı:
Bazen… Tartışırken ana konunun dışına yoğunlaşıp, asıl işlev gözden kaçırılabiliyor. Zaman zaman Şehir Hastanesi’nin uzaklığı tartışmaları, buradaki sağlık hizmeti başarısının önüne geçebiliyor.
Doğru…
Şehir Hastanesi kent merkezine uzak yerde yapıldı. Fakat bu büyüklükte bir hastanenin kentin merkezinde yapılabilmesi de kolay değil.
5 ayrı hastaneden oluşan dev sağlık kampüsü için yer bulma zorluğu yanında, trafiğe etkisinin nerelere yansıyacağını da hesaplamak gerekiyor.
O nedenle…
Uzaklığı tartışılsa bile, Şehir Hastanesi’nin 3.5 yılda Bursa’ya yaptığı katkıları, açılışından bu yana yüklendiği sağlık hizmetini göz önüne almak gerekiyor.
Nitekim…
Daha iki gün önce haber sütunlarında Bursa Şehir Hastanesi’ne organ nakli merkezi kurulacağı haberini okuduk.
Yıllardır…
Organ nakli için akredite olmayı bekleyen sağlık kuruluşları bilinirken, Şehir Hastanesi’nin 3.5 yılda bu sorumluluğu da üstlenmesi küçümsenecek gibi değil,
Kaldı ki…
Rakam ortada…
Açıldığı günden bu yana geçen 3.5 yılda Bursa Şehir Hastanesi’nde muayene sayısı 5 milyonu geçti. Bu rakam, Bursa nüfusunun iki kez Şehir Hastanesi’nden geçmiş olduğu anlamına geliyor.
Yine…
3.5 yılda ameliyat sayısı 220 bine ulaştı. Görüntülü tetkikler başta olmak üzere her türlü hizmet hastalara verildi.
Yanı sıra…
Az önce de vurguladığımız gibi bir hastanenin açılışından 3.5 yıl sonra organ nakli merkezi açabilmesinin önemi yanında, kadaverik donör denilen beyin ölümü gerçekleşmiş hastalardan organ çıkarılmasında da Türkiye birinciliği Bursa Şehir Hastanesi’nde bulunuyor.
Çünkü…
Bursa’da 19 kadavra çıkarılırken, ikinci sıradaki Ankara Şehir Hastanesi 4 kadavra çıkarabilmiş.
Gurur duyulmayacak gibi değil.
Sonradan ‘eğitim hastanesi’ olan tek model
Dahası…
Bursa Şehir Hastanesi, açılışından sonra eğitim hastanesi özelliği kazanan tek hastane. 62 akademisyen halen eğitimlerini sürdüren 160 asistanı uzman doktor olarak yetiştiriyor.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…