Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
2007 yılıydı… Mustafa Karaman önderliğinde Bursa Platformu’nun kuruluş heyecanına yakından tanıklık ettik. Giderek artan hemşeri dernekleriyle birlikte Bursalılık bilincini geliştirmek.
Doğrusu…
Resul Yiğit’in Kurucu Başkanlık olduğu Bursa Platformu heyecanla önemli adımlar attı. Partilere ve sivil toplum örgütlerine vizyon sağladı.
Düzenlenen etkinliklerde hemşeri dernekleri bir araya getirildi, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na temsilci verildi.
Sonrasında…
Suat Gülçimen’in 10 yıllık başkanlığında aynı heyecanla çalışmalar sürdü. Hemşeri dernekleri de Bursa Platformu’nun önderliğini kabullendi.
Pandemi dönemi duran Bursa Platformu şimdilerde Bursa için sahada.
Nitekim…
16 Aralık’ta yapılan genel kurulda Bursa Platformu Başkanı seçilen İsmail Hakkı Kavurmacı ile birlikte Kurucu Başkan Resul Yiğit, son 10 yılın başkanı olan Suat Gülçimen, ilk günden beri hareketin merkezinde olan Feridun Baykara ve Uğur Özdeniz birlikte konuğumuz oldular.
Bu ekip…
2005 yılında, Kavurmacı’nın Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı döneminde Devrim Otomobili’ni getirip gençlere yerli otomobil düşüncesini ilk veren kadro olduğu için birlikte düşünce üretip çalışmaya alışkınlar
Yine…
Teknik Üniversitesi fikri de 2005 yılında ilk bu ekipten çıktı.
Yeni dönemde…
Bursa Platformu Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı hedefleri şöyle açıkladı:
Bir…
“En güçlü yanımız, birliktelik. Kökenleri hangi il olursa olsun, Bursa’da yaşayanları bir araya getirecek ortak akıl oluşturacağız.”
İki…
“Seçim sürecinde Bursa’yla ilgili verilecek vaatleri dikkatle izleyeceğiz ve kaydedeceğiz. Yerine getirilmelerinin de takipçisi olacağız.”
Şu mesajı verdi:
“Bursa’nın güçlü termal kaynakları var. Depremsellik, kentsel dönüşüm, yeni sanayi bölgeleri, hızlı tren gibi kronik sorunlara Nilüfer Çayı eklendi. Hepsi gündemimizde olacak.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…