Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
”Arşivinde 2 bini Bursa ve bini Anadolu kentleri olmak üzere 3 bin fotoğraf var. Büyük bölümünü farklı kentlerde bizzat çektiği, bir bölümü kaydedilmiş 120 saatlik bin Beta video kaset de arşivinde.
Belgeler arasında…
Osmanlı tapuları yer alıyor. Ankara’daki Zafer Çarşısı’nda karşısına çıkan Bursa Kapalıçarşı yangını fotoğraflarını da alıp arşivine eklemiş.
Sohbet ederken…
Erdoğan Serinçay bazı materyallerle karşılaşmasını da anlattı:
“1875 yılı basımı Malumat Dergisi’nin 5 cildi arşivimde. Yalnızca 4 adet olan Bursa Salnamesi’nin de biri bende. Yine, İnan Kıraç’ın bastırdığı Gabriel fotoğraflarının iki cildi arşivimde yer alıyor.”
Bütün bunları…
Büyük bölümü kolilere konmuş olarak Mudanya’daki evinde ve deposunda saklayan Erdoğan Serinçay’la sohbetimizde “Zor olmuyor mu?” diye sorduk.
Şunu söyledi:
“Topladığım Bursa kitapları, fotoğrafları, belgeleri, videoları, dijital materyaller artık eve sığmıyor. Dostlarım, bunların bir kütüphaneye dönüşmesini söylüyorlar.”
Onun söylemediğini de biz aktaralım:
Erdoğan Serinçay’ın evindeki Bursa arşivinin kütüphaneye dönüşmesi ve toplumun yararlanabilmesi için başta Büyükşehir olmak üzere belediyeler ya da vakıfların desteğine ihtiyacı var.
Gerçekten de böyle bir arşiv kimsede yok.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın köşe yazısının tamamı için tıklayın…