Olay Gazetesi Bursa

Bursa için büyük şans! Aileye dokunan belediye

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belesiyesi'nin Bursalı aileler için yaptığı önemli çalışmaları bugünkü köşesine taşıdı...

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Büyükşehir Belesiyesi’nin Bursalı aileler için yaptığı önemli çalışmaları bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yakın zamana kadar… Kentlerde yaşayanların belediyelerden beklentileri sınırlıydı. Yolunun asfaltlanması, suyun akması, çöplerin toplanması yeterliydi.

Günümüzde…

Büyüyen kent, değişen yaşam alışkanlıkları, yeni toplum düzeni ve değişen beklentiler hizmet anlayışını da değiştirdi. Artık sosyal yaşam da belediyelerin sorumluluk alanına girince belediyeler insana dokunan projelere yöneldi.

Nitekim…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni nesil aileye dokunan belediyecilik anlayışını öne çıkardı. Söze de çocuklardan başladı:

“Çocuklar ‘anne’ diye ağlıyor. Çünkü en samimi ve sıcak kucak ana kucağı. Biz de Ana Kucağı’nı başlattık.”

Mayıs sonuna kadar 15, dönem sonuna kadar 50 Ana Kucağı planladıklarını söyleyen Aktaş, şuna dikkat çekti:

“Milli Eğitim Müfredatı yanında Şehrim Bursa projesiyle Bursa’ya aidiyet, sahiplenme, şehriyle gurur duymayı küçük yaşta aşılıyoruz.”

Gençlere bakışı şu:

“İlk, orta, lise eğitiminde 550 bin çocuğumuz ve gencimiz var. Neredeyse Bursa’nın altıda birlik kesimi. Bunların yüzde 15’i sporla ilgili. O gençlerin bir spor, bir sanat dalıyla uğraşmalarını istiyoruz.”

Düşüncesi şu:

Büyükşehir Belediyespor-okul işbirliğiyle spora kazandırmak, Millet Kıraathaneleri’yle ders çalışabilecekler ortamlar sağlayıp gençlere dokunmak istiyoruz.”

Bir de…

Evde bakım hizmetiyle yaşlı ve hastalara dokunuş var. “Önceki başkanımıza teşekkür ediyorum” diyen Başkan Aktaş çarpıcı rakamlar verdi:

“2020 yılında 10 bin civarında hastaya 170 bin civarı hizmet verdik. Yani hasta başı ortalama 17 hizmet. Bazı hastalarda bu 30-35’e çıkıyor.”

Hizmeti anımsattı:

“Ambulansla hastaneye götürüp getirme, fizyoterapist, psikolog, iğne-ilaç-serum, pansuman ve benzeri tedavileri evlere gidip ücretsiz yapıyoruz.”

Yeni nesil belediyecilik anlayışını da açıkladı:

“Yollar, kavşaklar, köprüler zaten yapılıyor. Çocuklara, gençlere, eve gidip hastalara ve bu yolla ailelere dokunmayı önemsiyoruz.”

 

Ev ziyaretlerine yansıyan gönül belediyeciliği

Kolay değil… 17 ilçedeki 1.058 mahalleye Bütünşehir kapsamında hizmet götürmek ve insana dokunmak zor, ama mutlu eden yanı da var.

Onu da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anlattı:

“Her hafta, hizmet verdiğimiz birkaç evi ziyaret ediyorum. Yaşadığım o kadar güzel olaylar, dinlediğim o kadar güzel sözler var ki mutlu olmamak mümkün değil.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…