Bursa Büyükşehir Meclisi’nde tansiyon neden yükseldi?

Olay Gazetesi Yazarı ihsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı ikinci oturumunda yaşananları kaleme aldı…

Bursa Büyükşehir Meclisi’nde tansiyon neden yükseldi?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimlerin üzerinden 8,5 ay geçti. 31 Mart’ta Bursa’da öyle bir tablo ortaya çıktı ki, hemşerilerimiz kenti yönetme yetkisini CHP’ye, onu denetleme yetkisini, yani meclis çoğunluğunu AK Parti’ye verip, ‘uzlaşarak şehri yönetin’ demeye getirdi.

Ancak, 8,5 ay sonunda uzlaşmanın, işbirliğinin giderek zorlaştığı görülüyor.

İl Özel İdaresi’nin lağvedilmesiyle birlikte yerel parlamento hüviyeti kazanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu dönem iktidar ve muhalefet partisi grupları arasında söz düellolarının artmaya başladığını, tansiyonun yükseldiğini fark ediyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı ikinci oturumunda yaşananlar, AK Parti ve CHP Grubu arasında bundan sonra daha sıkıntılı geçecek bir süreci işaret ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile AK Parti Grubu hemen her oturumda şahsi söz alan AK Partili Ali Sait Adiloğlu arasında yaşananlar, mecliste diyalog ve uzlaşı sürecinin bozulduğunu, tamiri güç bir noktaya doğru gittiğini kanıtlıyor.

Başkan Mustafa Bozbey’in geçen süreçteki icraatlarını, 1940’lardaki tek parti uygulamalarına benzeten Adiloğlu’na CHP’li üyelerin tepki gösterdiğini fark ettik.

Mecliste çoğunluğa sahip AK Parti’nin, Başkan Bozbey ve CHP grubu tarafından da ablukaya alındığını söyleyebiliriz.

Meclisteki demokratik ortamın giderek bozulacağı bir döneme doğru girildiğini düşünüyoruz.

Oysa, Bursa’nın çözülecek, el atılacak çok sorunu var.

Ulaşım başta olmak üzere, başlanmış yatırımların tamamlanması, yetersiz bütçelerle başlaması beklenen yatırımlar için de siyasi parti gruplarının mecliste işbirliği ve mutabakatın zorunlu olduğuna inanıyoruz.

Mecliste karşılıklı suçlama, sataşma vb. gibi diyaloglarla bütün bu süreçler zarar görecektir.

Elbette karşılıklı hareket ve itham olmadan, eleştirinin yapılabileceği, eksiklerin ve yanlış görülenlerin dillendirilebileceği, kentli yararına hayata geçirilenlerin takdir edilebileceği bir siyasi ortam oluşmalı. Eksiği dile getirmekten, yanlışı vurgulamkatan da kimse rahatsızlık duymamalı.

Hatipler, sözlerini seçerken çatışma dilinden çok, yapıcı ve yol gösterici ifadeler tercih etmeli. Bütün bunların dışında, geriginliği artırıcı tutum ve davranışlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nin saygınlığına zarar verir.

Çünkü orası halk adına yetki kullanılan bir ortam.

Meclisteki kavga gürültü, sataşma görüntülerinin kentliyi de rahatsız edeceğini düşünenlerdeniz.

Seçmen bunun faturasını, bir sonraki seçimde ilgililerine kesebilir.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X