Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Kaplıca, termal su kenti olarak bilinen Bursa bundan bir kaç yıl önceye kadar Avrupa Termal Kentler Birliği EHTTA‘ya üye idi. Ancak dönemin Büyükşehir Belediyesi yönetimi buradaki üyeliği gereksiz olarak değerlendirip, tasarruf gerekçe gösterilerek meclis kararıyla EHTTA‘dan ayrıldı.
Oysa, Brezilya‘dan, İspanya‘dan, Fransa‘dan, Almanya‘dan, Yunanistan‘dan bile termal kentlerin üye olduğu o birlikte Türkiye‘den sadece Afyonkarahisar kaldı.
Şimdi o birlikte bulunmanın kaymağını ise Afyon ilimiz topluyor. Birliğin üye şehirler için yayınladığı paket tur listesinde Türkiye‘den sadece Afyon‘daki termal konaklama tesisleri yer alıyor. 2 ila 7 gecelik konaklama fiyatları da 500 ile 1440 Euro arasında değişiyor.
Bursa bizce bu birlikte olmalıydı. Diğer Avrupa kentlerinin böylesi bir ihtiyacı yok. Turist zaten buralara kendiliğinden gidiyor. Hatta gelmesi de istenmiyor.
Bursa‘nın konaklama tesislerinin turiste, ülkemizin dövize ihtiyacı var. Kentimizin böylesi doğal zenginliğini pazarlamak şart.
Bunun yolu da böylesi örgütlerden, geniş turizm ağlarından geçiyor.
Bursa bu birliğe geri dönmeli. Eğer, aidat sorun ise bunu konaklama tesisleri kendi aralarından toplayıp karşılayabilirler.
Bursa‘nın termal konaklama tesislerinin yöneticileri bu konudaki taleplerini Büyükşehir Belediyesi‘nin yeni yönetimine iletmeli. Başkan Mustafa Bozbey‘in buna soğuk bakacağını sanmıyoruz.
Bursa‘nın var olan bu zenginliği uluslararası örgütlerde de hissedilmeli. Bütçeye masraf oluyor diye buralardan ayrılmak Bursa‘yı uluslararası arenadan uzaklaştırır.
Bursa‘daki termal belgeli işletmelerimizin bu adımı atmalarında yarar var. Büyükşehir Belediye Meclisi de gereğini yapacaktır.
Bursa dururken Afyon‘un böylesi kuruluşlarda öne çıkması kentimize bir haksızlıktır.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…