Aslında size çok yabancı gelmeyecek bir karışım bu. Çünkü bahsi geçen üç malzeme de sık sık kullandığınız hatta evde mutlaka bulunan malzemeler: Muz, bal ve su.
Peki neden bu üçlünün öksürüğe iyi geldiği, hatta düzenli kullanımında öksürüğü tümden kestiği ve bronşite iyi geldiği düşünülüyor?
Çünkü muzun içinde A, B1, B2, B12, C ve E vitaminleri var. Bu da yetmiyormuş gibi demir, fosfor, potasyum, hatta kalsiyum gibi birçok mineral ve çeşit çeşit de temel aminoasit bulunuyor.
London Imperial College’da yapılan bir çalışmada her gün muz yiyen çocukların astım krizi geçirme riskinin %34 daha az olduğu görüldü.
Hal böyle olunca da hastalıklara karşı güçlü bir koruyucu etkiye sahip olan muz, bu gücünü bir de hastalıklara karşı tam bir uzman olan bal ile birleştirince ortaya evlere şenlik bir karışım çıkıyor.
Suya gelince, bu karışımın içinde suyun olması da boşuna değil. Kendisi, bildiğiniz üzere vücudumuzun vazgeçilmezlerinden. İçindeki mineraller olsun, bağışıklık sistemimizi güçlendirmedeki başarısından olsun, zaten hep elimizin altında olması gerekenlerden.
Üstelik karışımın tam kıvamında olmasında ve her şeyden yeterli miktarda almanızı sağlamada da oldukça gerekli. Kısacası, bu karışımı uygulamaya karar verirseniz su kullanmayı ihmal etmeyin deriz.
Öksürük geçirici tarifin hazırlanışı
Malzemeler:
2 adet organik muz
2 yemek kaşığı organik bal
400 ml su
Hazırlanışı:
Suyu kaynatın. Muzları püre kıvamına getirin. Püre kıvamına gelmiş muzların üstüne kaynar suyu dökün ve soğumasını bekleyin. Son olarak bal ekleyin ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ne zaman yenmeli?
Karışımı saklama kabına koyup dolapta bekletebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yiyeceğiniz zaman ısıtmak. Healthy Food House’tan aktarılanlara göre karışımı dört gün içinde tüketmeniz gerekiyormuş. Karışım öksürüğü geçirmenin haricinde serotonin seviyesini yükseltiyor.
Öksürmeye başlarsanız kesinlikle doğal karışımı deneyin.
Öksürüğünüz bir haftadan fazla sürerse hemen doktorunuza danışın.