Dolandırıcı, mesajında, “Sağlık Bakanlığı tarafından genç kızlarda meme kanseri olup olmadığını öğrenmek için görevlendirildim. Siz de bize destek olmak ve genç yaşta meme kanseri olan arkadaşlarımıza yardım etmek için lütfen memenizin birkaç resmini yollar mısınız? Bize ulaşmak için 0216 4444444’ü arayabilirsiniz, dakikası 2 TL” dedi.
Bu mesaja inanıp memelerinin fotoğrafını çekip dolandırıcılara gönderen 4 ayrı kadının mağdur olup tehdit ve şantaj yapıldığı gerekçesiyle polise ve savcılığa yaptıkları müracaatın ardından harekete geçen bilişim şube polisleri, savcılık kararıyla sahte hesaplara ulaşıp kapatılmasını sağladı. Dolandırıcılara inanmayan bir kadının sahte hesaba inek memesi fotoğrafıyla verdiği cevap sosyal medyada büyük ilgi gördü. Dolandırıcının attığı mesaja inanmayan bir kadın “Tabii ki hayır. Facebook üzerinden sağlık kontrolü mü yapılır gidin işinize. Siz gönderin de biz bakalım” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine dolandırıcı “Yanlış anlamanızı istemeyiz teşekkür ederiz ilginize” diyerek mesajlaşmaya son verdi.
Mesajı alan bir başka kadın ise “Çok güzel bir uygulama, hemen gönderiyorum. Biraz bekleyin lütfen” diyerek dolandırıcıya bir ineğin meme resmini gönderdi. Ve başka açıdan da göndereyim mi diyerek espri yaptı. Bayanların cevapları sosyal medyada da büyük yankı buldu.
“BU MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN”
Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu sayfa Sağlık Bakanlığı’nın Twitter’daki tek resmi hesabıdır. Sağlık Bakanlığı’na ait sosyal medya hesapları üzerinden “tıbbi gerekçeler” öne sürülerek hiçbir fotoğraf veya video talep edilmemektedir. Sağlık Bakanlığı adını kullanarak, sizlerden bu gibi taleplerde bulunan hesap ve mesajlara lütfen itibar etmeyin” denildi.