2015 yılı boyunca kentin ortak aklıyla BTSO Akademi, Küresel Fuar Acentesi Projesi, Payitaht Çarşısı Projesi, Ticari Safari, Bursa Gökmen ve Yeşil Büyüme projelerine ivme kazandıran BTSO, kentin 50 yılına yön verecek olan Teknoloji OSB projesinin kuruluş çalışmalarını tamamladı. Bursa iş dünyasına uluslararası alanda rekabet gücü kazandırmak amacıyla Ur-Ge projeleriyle 22,5 milyon dolarlık kaynak kazandıran BTSO, kenti fuarcılık merkezi haline getirmek amacıyla da nitelikli fuarlar gerçekleştirdi.
Gerçekleştirdiği çalışmalar ve ortaya koyduğu projeleri ile Türkiye’ye rol model olan BTSO, kent ve ülke ekonomisi için öncü adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesini kuran Bursa’yı yüksek teknolojili yatırmların merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren BTSO, TEKNOSAB Projesi’ni hayata geçirmek için gerekli adımları kısa süre içerisinde attı. BTSO meclisinin kararı ile kurulma işlemleri tamamlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesi modern altyapısı, lojistik imkânları, üretim modeli ve uydu kentleri ile Bursa’nın hatta Türkiye’nin gelecek 100 yılına yön verecek nitelikte.
GÖKMEN UZAY HAVACILIK VE EĞİTİM MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILIYOR
2015 yılında başarılı çalışmalara imza atan BTSO 2016 yılında da Bursa’ya ve Türkiye’ye değer katacak projelerini hayata geçirmeye devam edecek. BTSO’nun gelecek yıl da gerçekleştireceği önemli projeler hakkında bilgiler veren Başkan Burkay, “BTSO Türkiye’deki oda ve borsalara model olan çalışmalarıyla kentimizin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rolünü sürdürecek” dedi.
Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin DOSAB’daki yeni binasının ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacağını söyleyen İbrahim Burkay, “TÜBİTAK’tan aldığımız 52 milyon dolarlık destekle Bursa’ya kazandıracağımız Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merezimizin temelini de 2016 yılının başında atacağız” açıklamasını yaptı.
BİR YILDA 100’E YAKIN EĞİTİM PROGRAMI
Ekonomik kalkınmanın mihenk taşını oluşturan insan kaynağına yatırımlarını 2015 yılında da sürdüren BTSO, üyelerine ve iş dünyası profesyonellerinin ihtiyaçlarına dönük olarak geliştirdiği BTSO Akademi kapsamında, alanında uzman isimlerle düzenlediği 100’e yakın eğitim programlarında 4 bin 500 kişiye eğitim verdi. Payitaht Çarşı Projesi ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni yeniden Türkiye’nin en önemli alışveriş ve yaşam merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren BTSO, bu kapsamda Kapalı Çarşı esnafına yönelik ‘Kurumsal Gelişim Programları’nı gerçekleştirdi. Yıl boyunca kurumsallaşmadan, marka ve mağaza yönetimine kadar birçok farklı eğitim programlarına bine yakın esnaf katıldı.
İŞ DÜNYASI ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANI’NIN ELİNDEN ALDI
Türkiye’ye örnek projelerin merkezi olan BTSO, kent ve ülke ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağlayan Bursa iş dünyası temsilcilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ‘Ekonomiye Değer Katanlar 2015’ töreninde ödüllendirdi. 42’nci kez gerçekleştirilen törende; 7 kategoride toplam 72 ödül dağıtıldı.
BTSO’DAN DEV YATIRIMLAR
Bursalı iş dünyasını Ar-Ge yatırımlarına teşvik etmek, nitelikli iş gücünü artırmak için örnek projelere imza atan BTSO, Türkiye’de ilk defa Bursa’da hayata geçecek Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB) yeni binasının temelini attı. Tekstil ve teknik tekstilin inovasyona dayalı ve katma değerli üretiminin güçlenmesi için hayata geçecek ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Bursa’da nitelikli iş gücünü uluslararası standartlara taşımak için hayata geçirilen MESYEB’in hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesini sağlayacak yeni merkez binası Bursa ve ülke ekonomisine değer katacak. 25 milyon TL bütçeli iki dev yatırım 2016 yılında hizmete açılacak.
KENTİN TİCARET HACMİ ARTIYOR
Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerini önemli fuar organizasyonlarına taşıyan BTSO, Ticari Safari Projesi ile yurtiçinden ve yurtdışından önemli alım heyetlerini Bursa iş dünyası ile bir araya getirerek kentin ticaret hacminin artmasına ve yeni işbirliklerinin gelişmesine olanak sağladı. BTSO öncülüğünde gerçekleştirilen fuarlar için Bursa’ya gelen 70’ten fazla ülkeden 3 bini aşkın işadamı, BTSO üyeleri ile işbirliği masasında buluştu.
BURSA EKONOMİSİNE 22,5 MİLYON DOLARLIK YENİ KAYNAK
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yaklaşık 60 fuar organizasyonunu 2016 takvimine aldıklarını ifade eten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay 2016 yılına ilişkin yürütülecek çalışmalar hakkında şu açıklamaları yaptı; “Fuarcılık alanında Bursa’yı önemli bir merkez haline getirmek için nitelikli fuar organizasyonlarına imza atacağız. 13-17 Ocak 2016 tarihleri arasında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik Junioshow Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. BTSO olarak Ekonomi Bakanlığı’nın 4,5 milyon dolara kadar destek sağladığı Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (UR-GE) Projesi kapsamında şimdiye kadar 5 alandaki başvurumuz onaylandı. Bursa ekonomisine 22,5 milyon dolarlık yeni kaynak kazandırdık. Şirketlerin dünyaya açılması ve rekabetini artırması konusunda büyük güç katacak olan Ur-Ge projelerimizin sayısını 2016 yılında 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. “
ENERJİ VERİMLİLİĞİ MERKEZİ BURSA’YA KAZANDIRILDI
Türkiye ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olan enerji sektöründe de ciddi bir adım atan BTSO, Yeşil Büyüme Projesi kapsamında ‘Enerji Verimliliği Merkezi’ni hayata geçirdi. DOSAB’da 1 milyon 250 bin TL bütçe ile hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezi, Türkiye’de gelişmekte olan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji piyasasının sanayici için doğurduğu ihtiyaçlara çözüm getirecek. Sektörde yaşanan problemleri ve tespit edip çözüm önerileri getirecek olan Enerji Verimliliği Merkezi, sanayiciler için küresel rekabette avantaj sağlayacak.
BTSO ÜYELERİNİ 1 YILDA 32 FUAR İLE BULUŞTURDU
Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi projesini tüm hızıyla sürdüren BTSO, üyelerini 2015 yılında da dünyanın dört bir yanındaki fuarlarına taşıdı. Yıl boyunca 32 fuar organizasyonu düzenleyen BTSO, bu fuarların 5’ine Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldırdı. Bin 500’den fazla BTSO üyesi Amerika’dan Fransa’ya, Dubai’den İtalya’ya kadar dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına katılarak sektörlerindeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. BTSO, yurtdışı programları kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle üyelerine ikili iş görüşmeleri fırsatları da sundu.
BURSA FUARCILIĞIN MERKEZİ OLUYOR
BTSO, 2015 yılında Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi konumunda bulunan Bursa’ya sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli fuarlar kazandırdı. Türkiye’de ilk olma niteliğindeki ‘Ev&Stil Fuarı’, otel, hastane, restoran ve iş kontratları alanında hayata geçirilen ‘Contract Hotel Expo Fuarı’, Körfez ülkelerinden gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini çeken ‘İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’ ve dünyanın kapalı alandaki ilk ‘Blok Mermer Fuarı’nı Bursa’ya kazandıran BTSO, Bursa’yı fuarcılığın merkezi haline getirmek için önemli adımlar attı.