Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki teknik atölyede yerel firmalarla işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen imalat çalışmaları kapsamında, bugüne dek 70 farklı deney düzeneği ve onlarca yaratıcı eğitim kiti üretildi.
Ürettiği kaliteli sergi alanları ve deney düzenekleriyle Türkiye’nin bu alandaki ihtiyacını karşılayan en önemli tedarikçi konumuna gelen BTM EXHIBIT, geride bıraktığımız yıl yurt çapında önemli projelere imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Haliç tersanesinin bulunduğu yerleşkeye Haliç Bilim ve Sanayi Merkezi fikir projesini gerçekleştiren BTM EXHIBIT, yerli imkânlarla kendi ürettiği “Altın Çağ’da Bilim” sergisini de Düzce Valiliğinin destekleriyle 3 ay süre ile Düzceliler ile buluşturdu.
50 bin ziyaretçinin gezdiği sergi, Düzcelilerden yoğun ilgi gördü. Ayrıca 2017 yılında yeniden tasarladığı ve üretimini kendisinin gerçekleştirdiği “Bilimin Öncüleri” sergisini Trabzonlular ile buluşturdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından izlenime açılan sergiyi, 90 bin bilimsever gezdi.
Gezici sergi imalatıyla kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan BTM EXHIBIT, çok sayıda deney düzeneğini de kendi imkânlarıyla üretip iç piyasaya sundu. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ndeki birçok deney düzeneğinin tasarımını ve imalatını gerçekleştiren ve yeni deney düzenekleri ile ürün çeşitliliğini artıran BTM EXHIBIT, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegen Evi Bilim Merkezi için 15 farklı deney düzeneği imal edip, kurulumunu gerçekleştirdi.
BTM EXHIBIT alt markası ile kısa sürede kendi dönemsel sergilerini üreten, Bilim Merkezi kurmak isteyen kurumlara danışmanlık veren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yakaladığı inovasyon başarısı ile Bursa’nın gururu oldu.